Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Παρεμβάσεις Παπούλια: Κινήσεις με "κρυφές" αναγνώσεις!!


H δήλωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για μέσω του Ε. Βενιζέλου, να μην εισπράττει την αποζημίωση έχει πολλές κρυφές αναγνώσεις. Μπορεί να έχουμε βασικές ενστάσεις το ότι την έκανε μέσω του Ε. Βενιζέλου, αλλά αυτό είναι που περιέχει την κρυφή αναγκαιότητα της. Θεωρούμε αυτό που βγαίνει από αυτή την ενέργεια του είναι ότι στριμώχνει πολλούς πρώην και νυν πολιτικούς να πράξουν τα ανάλογα,
όπως τον Κ. Μητσοτάκη –πολλαπλές συντάξεις- ή τους Βουλευτές που μέσω της δικαστικής οδού, διεκδικούν αποζημιώσεις και το περασμένο διάστημα η υπόθεση αυτή ήρθε στην δημοσιότητα, αλλά δεν υπήρξε καμιά θεσμική παρέμβαση, ότι θα παραιτηθούν οριστικά από την αποζημίωση αυτή και δεν θα επανέλθουν στο μέλλον, όταν η κατάσταση το επιτρέψει. Παράλληλα να υπάρξουν αμβλύνσεις στο θυμικό των Ελλήνων και να ξεχαστούν οι αντιδράσεις τους στο πρόσωπο του, ώστε να περάσει εύκολα στην χώρα και στο εξωτερικό η επόμενη δήλωση.
Τα παραπάνω είναι το έλασσον, το μείζον είναι ότι η κίνηση αυτή συνδέεται με την άλλη δήλωση που έγινε λίγο αργότερα. Αν τις δούμε μαζί θα δούμε την αναγκαιότητα της πρώτης δήλωσης  για να γίνει και να έχει νόημα η άλλη δήλωση που έγινε από τον Κ. Παπούλια στο Υπ. Άμυνας. 

Την δήλωση που έγινε στο Υπ. Άμυνας, δεν μπορούμε να μην την χαιρετίσουμε. Η δήλωση του Κ. Παπούλια κατά των, Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Ολλανδών και Φιλανδών ήταν επιβαλλόμενη. Πιστεύουμε, πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να την είχε κάνει δύο χρόνια τώρα και να μην περίμενε την «υπόδειξη» του Ε. Βενιζέλου για την μεγάλη ανάγκη να γίνει αυτή η δήλωση χθες προς τα Ευρωπαϊκά Γεράκια.
Θυμίζουμε χθες, είχαμε τις πιέσεις που ασκούσαν με την λογική «μαστίγιο- καρότο» στον Βενιζέλο οι Ευρωπαίοι, την  επίσκεψη του Ε. Βενιζέλου στο Κ. Παπούλια, την δήλωση του Ε. Βενιζέλου ότι ο Πρόεδρος παραιτείται από την αποζημίωση του, λίγο αργότερα, την επίσκεψη του Κ. Παπούλια στο Υπουργείο Άμυνας και αυτό έχει την σημασία του, τις δηλώσεις στο Υπ. Άμυνες του κ. Παπούλια και το βράδυ την τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου –Ευρωπαίων ομολόγων του.   
Εστω και έτσι περιμένουμε τα οχι από όλους γιατί αργήσαμε ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου