Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πυρ και μανία ο Πάγκαλος με όσους απείχαν από την ψηφοφορία !

Πυρ και μανία εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, με όσους δεν καταψήφισαν στη Βουλή το νέο Μνημόνιο , αλλά προτίμησαν να απέχουν. «Αισχρή και ηθικά καταδικαστέα η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που απείχαν και δεν ψήφισαν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Πάγκαλος.

 
newpost

Σχόλιο RYaN: Όποιος δεν δέχεται εκβιασμούς και απέχει είναι αισχρός; Τότε πώς ονομάζεται αυτός που τους δέχεται και παραμένει;
Όταν η Βουλή δε λειτουργεί με βάση τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη βούληση των βουλευτών, αλλά υπό καθεστώς εκβιασμών και πιέσεων, τότε τι ακριβώς χρειάζεται η λειτουργία της;
Τέτοια Βουλή είναι ένα απλό προκάλυμμα μίας στυγνής δικτατορίας. Είναι ένα όργανο νομιμοποίησης ειλημμένων αντιδημοκρατικών και αντιλαϊκών αποφάσεων, που οι περισσότερες έχουν ληφθεί εκτός της χώρας. Η νομιμοποίησή τους επιβάλλεται με απειλές κατά της ζωής χιλιάδων συνανθρώπων των βουλευτών. 
Οι βουλευτές αναγκάζονται σε ψήφο γιατί ακούνε ότι ξένοι τύραννοι και οι ντόπιοι υποτακτικοί  τους έχουν πιάσει ομήρους εκατομμύρια συνανθρώπους τους. Γιατί ας μη γελιόμαστε: οι επιπτώσεις της χρεωκοπίας που ακούσαμε όλοι στα διαγγέλματα του Παπαδήμου και του Βενιζέλου είναι σίγουρο ότι δε θα προέκυπταν ποτέ από μόνες τους – είναι όμως σχεδόν σίγουρο ότι θα επιβάλλονταν και θα οργανώνονταν από τους ίδιους που τώρα δήθεν τις λένε και τις απεύχονται.
Μόνο άνθρωποι περιορισμένης διανοητικής ικανότητας που δε μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ δημοκρατίας και δικτατορίας θα παρέμεναν πιστοί σ’ αυτό το σύστημα, που είναι το αισχρότερο από όλα τα αισχρά. Μόνο αυτοί θα έπαιζαν το θέατρο που τους ζητούν οι οικονομικοί εγκληματίες, νομίζοντας  ότι  όλα γύρω τους λειτουργούν σύμφωνα με τους θεμελιώδεις θεσμούς της δημοκρατίας.
 Άρα, αυτός που παραμένει σ’ αυτήν την ψευδεπίγραφη Βουλή είτε είναι ένας υποτακτικός των ξένων κέντρων, είτε κάποιος με περιορισμένες πνευματικές δυνατότητες που δεν καταλαβαίνει πού βρίσκεται και τι κάνει, ή τέλος κάποιος που έχει συνειδητοποιημένα περάσει στην πλευρά της αντίστασης και της θυσίας για την ελευθερία και λέει ένα σαφές ΟΧΙ.  Ένας που απλά αρνείται τη θυσία των ομήρων, χωρίς να έχει ξεκινήσει ιερό αγώνα, επιλέγει να μη συμμετέχει.
Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν: Τέτοια Βουλή – φαρσοκωμωδία δε χρειάζεται σε μια χώρα. Θα έπρεπε να είχε κλείσει οριστικά και να ξανανοίξει μόνο όταν και όποτε με το καλό λευτερωθούμε !!!
πηγή:papaioannou.wordpress.com

2 σχόλια:

  1. Άντε μωρέ η φακλάνα νευρίασε... Να πάρει λεξό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν άνθρωποι, που γκρεμίζουν με το χαρακτήρα τους ό,τι χτίζουν με το μυαλό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή