Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΗΛΑΝΤΙΟ


Σήμερα (Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου), ξεκίνησε στην πράξη και στο Ληλάντιο, η πιλοτική εφαρμογή του προγράμ- ματος ανακύκλωσης (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί και σίδερο) με διαλογή στην πηγή (στο σπίτι, στον χώρο εργασίας, στο σχολείο).

Ο Δήμος Χαλκιδέων προετοίμασε την εφαρμογή του προγράμματος, όχι απλά εντός του 16ημέρου (10-25 Φεβρουαρίου, κατά όπως είχε σχεδιασθεί και δημοσιοποιηθεί) αλλά κατά 8 ημέρες νωρίτερα.
Η διανομή σχετικού ενημερωτικού φυλλαδίου καθώς και 6.500 (σε αναλογία 1:3 σε σχέση με τον πληθυσμό των 18.500 κατοίκων) ειδικών σάκων όπου θα τοποθετούνται τα ανακυκλώσιμα υλικά, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), σε όλα τα νοικοκυριά, σε όλους τους χώρους εργασίας και σε όλα τα σχολεία στο Ληλάντιο, ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου (όταν ο σχεδιασμός έδινε καταληκτική την 20η Φεβρουαρίου).
Η τοποθέτηση 145 μπλε κάδων ανακύκλωσης, από συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, σε αντίστοιχα σημεία αιχμής σε όλο το Ληλάντιο, ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου (μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη) και ολοκληρώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου (όταν ο σχεδιασμός έδινε καταληκτική την 25η Φεβρουαρίου).
Με άλλους 23 μπλε κάδους να βρίσκονται διαθέσιμοι και να τοποθετούνται μέσα στον πρώτο μήνα της εφαρμογής του προγράμματος, όταν η εκτίμηση των πρώτων στοιχείων οδηγήσει στις όποιες αναγκαίες αναδιατάξεις.

Έτσι, όλα ήταν έτοιμα και σήμερα, ξεκίνησε και η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους, με τα ειδικά απορριμματοφόρα (ώστε να μην αναμιγνύονται και ρυπαίνονται από τα οργανικά απορρίμματα).

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια, που ξεκίνησε ο Δήμος στο Ληλάντιο, επιζητώντας τη συνεργασία των κατοίκων της περιοχής. Αφού,
για την επιτυχία του προγράμματος, απαιτείται η καθοριστική συμβολή όλων μας.
Και η επισήμανση από τους υπεύθυνους της ΕΕΑΑ (οι οποίοι, σημειωτέον, συνεργάζονται με εκατοντάδες Δήμους και έχουν την εμπειρία της σχετικής αξιολόγησης), πως η υποδοχή από τους Ληλάντιους, των συνεργείων που διένειμαν το ενημερωτικό φυλλάδιο και τους ειδικούς σάκους, ήταν από τις πλέον θερμές, αποτελεί ασφαλή δείκτη για τη θετική προοπτική της δράσης της ανακύκλωσης στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου