Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ένα κρίσιμο δίλημμα που κυοφορείται για τις επόμενες εθνικές εκλογές

Το ενδεχόμενο αρχικά έπαιξε ως ένα απλό σενάριο. Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες και η ιδέα ωριμάζει, τόσο περισσότερο αυξάνουν οι πιθανότητες να υιοθετηθεί ως τελική λύση.
Τι προβλέπει: την προκήρυξη και πραγματοποίηση πρόωρων
εθνικών εκλογών, χωρίς προηγουμένως να έχει εγκριθεί το δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας.
Έτσι, ουσιαστικά, οι Έλληνες θα πάνε στις κάλπες με το εξής δίλημμα: να πάρουμε τα λεφτά των Ευρωπαίων με τους γνωστούς επαχθείς όρους ή να τους γυρίσουμε την πλάτη, με τις γνωστές, πιθανές, συνέπειες;
Η απάντηση που θα δοθεί θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη κι απ αυτή θα εξαρτηθεί εν πολλοίς το μέλλον της Ελλάδας, κατά τις επόμενες δεκαετίες. Ωστόσο, οι διακινητές αυτής της άποψης, τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων, συμφωνούν ότι θα πρέπει ο λαός τελικά να είναι ο υπέρτατος κριτής. Το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι υπέρ αυτής της πρότασης για πρόωρες εκλογές με το συγκεκριμένο δίλημμα τάσσονται πλέον και Ευρωπαίοι εταίροι, γνωρίζοντας ενδεχομένως ότι κατ αυτόν τον τρόπο η χώρα παίζει με τη φωτιά.
Όμως, εκτιμάται ότι μόνο έτσι μπορεί να δοθεί μια οριστική απάντηση και να πέσει ο θόρυβος και να κοπάσουν οι διαμαρτυρίες. Αν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ταχθεί υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης, τότε όλοι οφείλουν να τη σεβαστούν.
Μάλιστα, για να μας …βοηθήσουν, σε αυτή τη συγκυρία, εξετάζεται το ενδεχόμενο να περάσει το PSI πριν από τη συμφωνία, έτσι ώστε να κουρευτεί η μεγάλη δόση της 20ης Μαρτίου και να καλυφθεί.
Κατ αυτόν τον τρόπο η χώρα θα αποφύγει την άτακτη χρεωκοπία. Εννοείται ότι αν το αποτέλεσμα των εκλογών είναι υπέρ της απόρριψης της βοήθειας από τους εταίρους, λόγω των επαχθών όρων της, αυτά θα είναι και τα τελευταία λεφτά που θα έρθουν από το εξωτερικό στη χώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου