Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΕΝΑΩΣ ΣΥΖΗΤΑΕΙ.

Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχουν ώρες για ξόδεμα, καθώς η σημερινή 4ωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αποδείχθηκε πως δεν είχε λόγο να πραγματοποιηθεί.

Παρά τα συνεχή αιτήματα κορυφαίων στελεχών για άμεση ανάδειξη νέας ηγεσίας και με φόντο τον πρόσφατο τραυματισμό της ΚΟ με τη διαγραφή 22 βουλευτών, η μόνη εξέλιξη που προέκυψε από τη συνεδρίαση ήταν ο ορισμός Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για τις 3 και 4 Μαρτίου, στη διάρκεια της οποίας θα εκτιμηθεί, μεταξύ άλλων, εάν συντρέχουν λόγοι επίσπευσης της διαδικασάις ανάδειξης νέου αρχηγού, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει οριστεί ήδη για τις ...18 Μαρτίου! 
 Νωρίτερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει επιτακτικά άμεση αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα, παρουσιάζοντας την ιδεολογική του πλατφόρμα για την επόμενη μέρα παρόντος του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.  
 Στίγμα είχαν, επίσης, δώσει τόσο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης  ο οποίος τάχθηκε υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, όσο και η Λούκα Κατσέλη (εκ των βουλευτών που διαγράφηκαν απ΄πο το ΠΑΣΟΚ), η οποία ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου
Στην εισήγησή του, την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη χώρα περιέγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κύριος Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κύριος Παπανδρέου είπε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο αφού υπάρχει επιφυλακτικότητα και δυσπιστία σε σχέση με τις πολιτικές δεσμεύσεις που ζητούνται από την Ελλάδα. Επίσης δυσπιστία υπάρχει και για την επίλυση του καθαυτού οικονομικού προβλήματος κυρίως από τις χώρες που έχουν την υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση.

Ο κύριος Παπανδρέου, δεδομένου ότι στις 27 Φεβρουαρίου περνάει από τη γερμανική βουλή η συμφωνία με την Ελλάδα, η κυρία Μέρκελ θα πάρει όσες περισσότερες δεσμεύσεις μπορεί, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Να σημειωθεί ότι στην αρχή της συνεδρίασης παρέστη ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος ενημέρωσε για την πορεία του PSI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου