Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το Πολυνομοσχέδιο της διαπλοκής. Διαβάστε που κρύβεται η διαπλοκή σε κάθε άρθρο!!!!


Ποιοί βουλευτές ήταν παλικάρια!!!
Χθές στη Βουλή έγινε το έλα να δείς και κάτσε να ακούσεις, κατα τη διάρκεια της ψηφοφορίας του διαβόητου πολυνομοσχεδίου με τον βαρύγδουπο τίτλο «επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».

Ας δούμε κατ΄ αρχάς μερικά από τα άρθρα αυτού του πολυνομοσχεδίου, που στην πραγματικότητα ρυθμίζουν την βασιλεία της διαπλοκής και ουδόλως αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου, για να καταλάβουμε εμείς οι πικραμένοι φτωχοί λαουτζίκοι το μέγεθος της κοροϊδίας που παίζεται εις βάρος μας :
Αρθρο 3 με τίτλο «επείγουσες ρυθμίσεις για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών»
«Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο καθώς και υπέρ τρίτων, βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) ή στα τελωνεία του κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) ρυθμίζονται και καταβάλλονται… εφάπαξ με απαλλαγή κατά ποσοστό 100% από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής».
Αντιλαμβάνεται πλήρως κάποιος ότι έστω και άν το ποσό της ληξιπρόθεσμης οφειλής υπολείπεται του ποσού των προσαυξήσεων, η διάταξη αυτή χαρίζει στην κυριολεξία τις προσαυξήσεις, εάν κατατεθεί η εν λόγω οφειλή ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ! Της διαπλοκής το κάγκελο με θύμα το δημόσιο!
Άρθρο 3, παράγραφο 11,
«δίνεται η δυνατότητα στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και τα ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς να αναθέτουν στις εταιρείες του Ν.3758/2009 ή σε κοινοπραξίες αυτών, την ενημέρωση των οφειλετών τους για τις οφειλές τους και για τα τυχόν προγράμματα ρυθμίσεων ή αποπληρωμής των οφειλών αυτών».
Δηλαδή δίνεται η δυνατότητα σε ιδιωτικές εταιρείες να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ……να τα μοσχοπουλήσουν στην ελεύθερη αγορά! Της διαπλοκής το κάγκελο εις διπλούν και εδώ, με θύμα τον πολίτη και τα ατομικά του δικαιώματα !
Αρθρο 7 και ειδικότερα παραγρ. 6, (είναι το περίφημο άρθρο που κατοχυρώνει την δημιουργία του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσία).
«για την πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών το Ταμείο μπορεί να αναθέτει την εξεύρεση αγοραστή σε χρηματιστηριακές εταιρίες, οι οποίες είτε θα εγγυώνται τη συνολική αναμενόμενη πρόσοδο, είτε θα προσφέρουν τις προς πώληση μετοχές στις τρέχουσες τιμές με ή χωρίς άνοιγμα βιβλίου προσφορών».
Με ή χωρίς άνοιγμα βιβλίου προσφορών !!!!! Δηλαδή, κατοχυρώνεται στην πράξη η επιτάχυνση του ξεπουλήματος των εισηγμένων δημοσίων επιχειρήσεων με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες. Εύγε, ξεπουληματίες!
Αρθρο 8 «επείγοντα θέματα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης».
Εδώ φυσικά κατοχυρώνεται αυτό που στην λαϊκή ονομάζεται καναλοδιαπλοκή, δηλαδή παίρνει και την βούλα του νόμου η ανανέωση των τηλεοπτικών αδειών, χωρίς να πληρώνουν δεκάρα οι καναλάρχες στο Δημόσιο. Οι δημόσιες συχνότητες παραχωρούνται πλέον νόμιμα στους ιδιώτες και το κέρδος τους, πρός χάριν της υποστήριξής τους στο ξεφτιλισμένο πολιτικό σύστημα!
Τα πιό πάνω άρθρα, εκτός του άρθρου 7 όπου 13 βουλευτές του Πασόκ ψήφισαν όχι και 1 δήλωσε παρών, δέν περιελήφθησαν στην ονομαστική ψηφοφορία. Αναρωτιέμαι γιατί……..
Υπενθυμίζω προς ενημέρωση του φιλοθεάμονος κοινού τα 11 επίμαχα άρθρα για τα οποία έγινε η ονομαστική φανερή ψηφοφορία:
Αρθρο 4: Επιβάλλει αντικειμενικά κριτήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες και ρυθμίζει οικονομικές εκκρεμότητες των δήμων.
Αρθρο 5: Καταργείται στις 29 Φεβρουαρίου 2012 η παράταση που είχε δοθεί για την απελευθέρωση των φορτηγών δημόσιας χρήσης.
Αρθρο 6: Παρέχεται η δυνατότητα για την δημιουργία δικηγορικών εταιριών σε όλη την επικράτεια. Στόχος του άρθρου είναι η πλήρη κατάργηση των δικηγορικών γραφείων και το πέρασμα σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία τα οποία θα καθορίσουν την απονομή της δικαιοσύνης
Αρθρο 7: Προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας .
Στόχος του άρθρου είναι να πωληθούν άμεσα όσο –όσο όλοι οι κρατικοί οργανισμοί βέβαια το παράδειγμα χθες με τις δύο ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας δεν πτόησε κανένα.
Αρθρα 16- 17: Προβλέπουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων. Όλες οι θυγατρικές εταιρίες του ΕΟΜΜΕΧ καταργούνται και απολύονται ταυτόχρονα όλοι οι εργαζόμενοι.
Στόχος του άρθρου η πλήρει απαξίωσει των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να μεταφερθεί το παιγνίδι στο ΥΠΑΝ και στους εργαζόμενους του ΥΠΑΝ για να παίζουν αυτοί τα δικά τους «παιγνίδια» με τις επιχορηγήσεις.
Αρθρα 18- 19: Προβλέπουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων. 
Στόχος του άρθρου. Καταργείται ο ΕΛΟΤ και περνάει η κερδοφόρα δραστηριότητα του, η πιστοποίηση στην ΕΒΕΤΑΜ η οποία πρόσφατα απορρόφησε την ΕΤΑΚΕΙ και την ΕΚΕΠΥ.
Με αυτό τον τρόπο «λύνονται» τα χέρια να πουληθεί στην επόμενη πενταετία η νέα κρατική εταιρεία πιστοποίησης σε ιδιώτη. Ο οποίος μάλιστα πρόσφατα ολοκλήρωσε μεγάλο project  στο ΥΠΑΝ για τον έλεγχο της αγοράς και έχει πολλή καλές σχέσεις με πρώην υπουργό της ΝΔ οποίος στήριξε με όλες τις δυνάμεις του το συγκεκριμένο άρθρο παρά την αντίθεση της ΝΔ. Το ερώτημα γιατί η πολιτεία διαλύει ένα brad name όπως είναι το όνομα ΕΛΟΤ και ξανά επενδύει να κτίσει ένα νέο αυτό της ΕΒΕΤΑΜ έχει δύο αναγνώσεις.
Η πρώτη μέχρι να φταχθεί το νέο όνομα και να το "θέλουν" οι μεγάλες και σοβαρές εταιρείες, η μερίδα του λέοντος των σοβαρών  εταιρειών θα έχει φύγει για τις ιδιωτικές. 
Και η δεύτερη, όσες σταθούνε συναισθηματικά και ενισχύσουν την νέα εταιρεία μετά από μια πενταετία θα μπεί σε εφαρμογή το πλάνο Β, που λέει πούλημα της εΕΒΕΤΑΜ με όλα της «κάλλη» στο ιδιώτη που σας αναφέραμε. 
Το γιατί δεν έγινε αυτό σήμερα, είναι γιατί ο ΕΛΟΤ και σαν φορέας τυποποίησης δεν μπορεί να πουληθεί σε ιδιώτες καθότι αυτό απαγορεύεται από την ΕΕ. Η τυποποίηση ανήκει στο κράτος. Έτσι έκοψαν τον ΕΛΟΤ στα δύο και περιμένουν να πουληθεί αργότερα. Σατανικό σχέδιο στην σύλληψη του.

Αρθρο 24: Προβλέπει περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για όσους παίρνουν σύνταξη και είναι κάτω των 60 ετών. Χωρίς σχόλια
Αρθρο 28: Εμπορικά ακίνητα που ανήκουν σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης μπορούν να παρατείνουν την μίσθωση για ένα χρόνο με μηδενικό μίσθωμα. Σχόλιο μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα!!!
Αρθρο 29: Προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Το μόνο άρθρο που δεν πέρασε!!!

Αυτοί οι βουλευτές ήταν παλικάρια!!!
Ειδικότερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν:
Αρθρο 4: Παρών 5 όχι δύο.
Αρθρο 6: Παρών 9 όχι 33.
Αρθρο 7: Παρών ένας όχι 13.
Αρθρο 16: Παρών 4 όχι 5.
Αρθρο 17: Παρών 6 όχι 5.
Αρθρο 19: Παρών 6 όχι 10.
Αρθρο 24: Παρών 6 όχι 34.
Αρθρο 29: Παρών 30 όχι 9.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκείπτουν από την μελέτη που κάναμε από τα πρακτικά της Βουλής από τις τοποθετήσεις των βουλευτών που είπαν ΟΧΙ καθώς και από επικοινωνία που είχαμε με τους εργαζόμενους των οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου