Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ασέλγησε και πίεσε το παιδί να κάνει έκτρωση

Νέα νοσηρή ιστορία παιδεραστίας, με θύμα 13χρονο κοριτσάκι, απασχολεί την Ρόδο αυτή τη φορά.
Το κοριτσάκι φέρεται να είναι μαθήτρια του γυμνασίου, ενώ ο δράστης είναι 30 ετών Ροδίτης, o oποίος καταγγέλθηκε για εξακολουθητική αποπλάνησή της.
Το θέμα όμως δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό.
Η έρευνα αφορά και σε γιατρούς οι οποίοι εμφανίζονται να υπέβαλαν το ανήλικο παιδί σε έκτρωση χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων της.

Η ανήλικη φέρεται μάλιστα να οδηγήθηκε στο χειρουργικό κρεβάτι συνοδευόμενη από το βιαστή της, ο οποίος καταγγέλλεται ακόμα ότι την κατέστησε πειθήνιο όργανό του με απειλές για την αποκάλυψη των όσων είχε υποστεί στα χέρια του, στους οικείους της.


Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2011.


Ο 30χρονος συνάντησε την ανήλικη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για πρώτη φορά σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άρχισε να την πολιορκεί.


Κάποια στιγμή την ακολούθησε σε δημόσιο χώρο, σε παραλία και εκεί συνήφθη η πρώτη σεξουαλική επαφή μαζί της.


Παραπλανώντας το κορίτσι εικάζεται ότι επανέλαβε την πράξη του αυτή αρκετές φορές ενώ καταγγέλλεται ότι την απειλούσε ότι θα απεκάλυπτε τις "σχέσεις" τους στους γονείς της και σε φίλες της.


Η ανήλικη αντιλήφθηκε πως είχε καθυστέρηση, επισκέφθηκε πανικόβλητη ιατρό, οπότε και διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος.


Τότε ο 30χρονος την έπεισε να υποβληθεί σε επέμβαση τεχνητής διακοπής της κυήσεως.


Μαζί του η ανήλικη επισκέφθηκε ένα ιατρείο γυναικολόγου ιατρού, ο οποίος χωρίς τη συναίνεση των γονέων της, παρουσία και άλλου ιατρού, πιθανότατα αναισθησιολόγου, την υπέβαλε σε επέμβαση.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία μεταξύ άλλων ερευνά, πέραν του παράνομου των συνθηκών κάτω από τις οποίες υποβλήθηκε σε επέμβαση η ανήλικη, αν τελέστηκε και το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο της ζωής της καθώς καταγγέλθηκε ότι το ιατρείο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια τέτοιου είδους επέμβασης.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί αναγκάστηκε να ομολογήσει το τι είχε συμβεί στους γονείς του όταν ένα τρίτο πρόσωπο, μικρής ηλικίας, άφησε στην επιχείρησή τους ένα φάκελο που περιείχε ένα υπερηχογράφημα της κόρης τους.


Θύματα τα παιδιά 15% των αγοριών και 11% των κοριτσιών


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το 15% των αγοριών και το 11% των κοριτσιών έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση ή και κακοποίηση ακόμη, στα τρυφερά χρόνια της παιδικής ηλικίας τους.


Το 75% των δραστών για παιδοφιλία, είναι άτομα συγγενικά στο παιδί ή άλλα που έχουν άμεση σχέση μαζί του.


Καθηγητές, δάσκαλοι, φροντιστές, άνθρωποι που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες ενός παιδιού (αθλητικές, χόμπι, χορός, ξένες γλώσσες) ανήκουν στις ομάδες "υψηλού κινδύνου", αν μπορούμε φυσικά να το πούμε έτσι.


Οι παιδεραστές άλλωστε, επιλέγουν επαγγέλματα και δραστηριότητες που θα τους φέρουν κοντά στα παιδιά, κοντά στα θύματά τους.


Μόνο το 25% των παιδεραστών επιλέγουν τα θύματά τους τυχαία, χωρίς να σχετίζονται μαζί τους.


Οι δράστες της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης των παιδιών προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις, θρησκείες και επαγγέλματα.


Σχεδόν πάντα έχουν δικά τους παιδιά.


Αναζητούν τα θύματά τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον και μερικές φορές σεξουαλικά παρενοχλούν ή κακοποιούν τα δικά τους παιδιά.


πηγή: Η Δημοκρατία Ροδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου