Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Αυτός είναι ο Νίκος Κασιμάτης, ο... πρωταθλητής στα χρέη με 952 εκ. ευρώ!

Ο οικονομολόγος Νικόλαος Κασιμάτης, είναι ο πρώτος στην λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών έχοντας χρέη σχεδόν 952 εκ. ευρώ, για τα οποία καλείται να εκτίσει ποινή φυλάκισης 504 ετών!
Ο 57χρονος Θεσσαλονικιός εκτίει την ποινή του στις φυλακές Διαβατών, ενώ έφτασε να χρωστά το ποσό των 952.087.781 ευρώ, χρησιμοποιώντας την μέθοδο των εικονικών τιμολογίων.

Στις πρώτες 15 θέσεις της λίστας Βενιζέλου με τους πρωταγωνιστές της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα βρίσκονται παλιοί γνώριμοι του Νίκου Κασιμάτη από το κύκλωμα που συμμετείχε με συνολικές οφειλές περί τα 2,5 δισ. ευρώ...


Οι αρχές αποδίδουν στον Νίκο Κασιμάτη, ρόλο συντονιστή σε μια επιχείρηση με μέλη εφοριακούς και ιδιώτες από τη δράση του οποίου η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογιζόταν το 2002 σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δραχμές.


Εκείνη την περίοδο μάλιστα, ο Νίκος Κασιμάτης ήταν στην λίστα των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων Θεσσαλονίκης υπό τον Παναγιώτη Ψωμιάδη αλλά την τελευταία στιγμή ο κ. Ψωμιάδης τον εκπαραθύρωσε.

Ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη του Νίκου Κασιμάτη του ότι πολλοί εφοριακοί που συμμετείχαν στο κύκλωμα αν και αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο, όχι μόνο δεν διώχθηκαν αλλα παρέμειναν στις θέσεις τους και πήραν και προαγωγή.

kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου