Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Σκληρή επιστολή εισαγγελέα κατά Λοβέρδου

Βολές κατά των πολιτικών και κυρίως του υπουργού Υγείας Αν. Λοβέρδου για τη δήλωσή του περί μακελειού, εξαπολύει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης.
Σε αναφορά του προς τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ο
εισαγγελικός λειτουργός εγκαλεί τον κ. Λοβέρδο για τις πρόσφατες δηλώσεις «περί μακελειού», οι οποίες έγιναν υπό τη κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας, όπως αναφέρει και τον παροτρύνει να ασχοληθεί με τα προβλήματα των νοσοκομείων και «με το μερίδιο από την συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την "αποπροστασία" του πολίτη, από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής)».
Δεν πρέπει να προκαλούν, αλλά και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας «όσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ' αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή», προσθέτει ο Παπαδάκης.
Καλεί παράλληλα τους δικαστές και εισαγγελείς να κάνουν διαρκή αυτοκριτική, αλλά και ζητάει να σταματήσουν τα «λαϊκά ιεροδικαστήρια», από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που παραπλανούν την κοινή γνώμη και προσπαθούν να ασκήσουν πιέσεις στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου