Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κρατικό κονδύλι για σχολικά γεύματα ζητά το ΚΚΕ

Για σοβαρό πρόβλημα υποσιτισμού μαθητών σε σχολεία κάνουν λόγο οι βουλευτές του ΚΚΕ και σε ερώτηση τους προς την Άννα Διαμαντοπούλου, για το συγκεκριμένο ζήτημα που τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις, στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι Σοφία Καλαντίδου, Γιάννης Ζιώγας και Θόδωρος Ιγνατιάδης ζητούν από την υπουργό Παιδείας να εγκριθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι προκειμένου να παρέχεται ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμός) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των δήμων.
«Το πρόβλημα όμως του υποσιτισμού των μαθητών δεν μπορεί να λυθεί μέσω του εθελοντισμού, της εκκλησίας, των Μ.Κ.Ο. ή των όποιων φιλανθρωπικών οργανώσεων», επισημαίνουν οι τρεις βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως το 54ο δημοτικό σχολείο όπου τουλάχιστον 10 από τους 80 μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποσιτισμού, ενώ το σχολείο ζητά ήδη παροχή 5 μερίδων φαγητού σε καθημερινή βάση από τον Δήμο.

Τα 59ο και 61ο Δημοτικά Σχολεία Θεσσαλονίκης, στη γειτονιά της Παναγίας Φανερωμένης, ήδη λαμβάνουν 5 και 6 αντίστοιχα από την εκκλησία. Το 44ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ζητά από το Δήμο 20 μερίδες, αριθμός που αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ποσοστό των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου. Τέλος στο Διαπολιτισμικό σχολείο Θεσσαλονίκης, στην Ξηροκρήνη, υπήρξε κρούσμα παιδιού με συμπτώματα ζάλης, λόγω υποσιτισμού, και παιδιού που μάζευε ψίχουλα από το φαγητό συμμαθητή του. Από το συγκεκριμένο σχολείο, εκτιμάται ότι υπάρχει ανάγκη να δίνεται κολατσιό σε όλα τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου