Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δηλώσεις του κ. Αθ. Χειμάρα , για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας »


Ο κ. Αθ. Χειμάρας, στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε ,για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προέβη στις παρακάτω δηλώσεις :
«Με λύπη μας και για πρώτη φορά στην πολιτική μου πορεία διαπιστώνω Αυτοδιοίκηση και μάλιστα Περιφέρειας, να λειτουργεί χωρίς στόχους, χωρίς πρόγραμμα,  και  χωρίς αγώνα-
 ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει την Περιφέρειά μας, ως πρωταγωνιστή στη χώρα μας, ιδιαίτερα στο ΕΣΠΑ, χωρίς τουλάχιστον να διευκρινίζει ότι τα περισσότερα  έργα δεν έχουν σχέση με τη δική της θητεία.
Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, γι’ αυτό αποφασίσαμε σήμερα να σας ενημερώσουμε και μάλιστα δίνοντας στη δημοσιότητα, τα πραγματικά στοιχεία, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
Σας δηλώνω, ότι τόσο το δελτίο τύπου της Περιφέρειας, όσο και οι δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη, μου θύμισαν τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου λίγο πριν την παραίτησή του από Πρωθυπουργός, ( ότι δηλαδή έχει επιτελέσει σημαντικό έργο ). 
ΚΡΙΜΑ γιατί η Αυτοδιοίκηση αξίζει καλύτερη τύχη. Τουλάχιστον περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. »

Και σημπλήρωσε :
«Γίνομαι συγκεκριμένος :
Τα περισσότερα έργα δεν σχετίζονται με την πορεία της σημερινής Περιφέρειας , η οποία ανέλαβε το ΕΣΠΑ από 1-7-2011 και είναι φυσικό να μην έχει παράξει στον τομέα αυτό σοβαρό έργο.
Επομένως ας δούμε με ποια έργα ξεπεράστηκε ακόμα και ο στόχος για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ , όπως ισχυρίζονται.
Στην πλειοψηφία τους, είναι μεταφερόμενα ή έργα γέφυρες από το 3ο Κ.Π. στο ΕΣΠΑ, ή προερχόμενα από τις πρώην Νομαρχίες και την Κρατική Περιφέρεια  και όχι της σημερινής Διοίκησης.
Συγκεκριμένα : 
1.Στις υποδομές, είναι έργα ενταγμένα από το 2009 από την προηγούμενη Κυβέρνηση ή επανενταγμένα μετά από προβλήματα με τους ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ . θα σας δώσω πλήρη στοιχεία.
2.    Στην εκπαίδευση , όπου κατευθύνεται ένα μεγάλο ποσό του ΕΣΠΑ , είναι μεταφερόμενα από το 3ο Κ.Π. ή ενταγμένα από τις προηγούμενες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις – κυρίως της Φθιώτιδας.
3.    Στον τομέα Περιβάλλοντος, καμία σημαντική παρέμβαση δεν έγινε από την Περιφέρεια μας, με αποτέλεσμα να μην προχωράει η διαχείριση των απορριμμάτων  , αφού ούτε η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ του Περιφερειακού Σχεδιασμού δεν έγινε ακόμη και τα περισσότερα από τα ενταγμένα έργα σε αυτόν τον τομέα είναι μεταφερόμενα από το 3ο Π.Ε.Π.
4.Στις ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις ,έχουν ενταχθεί έργα αποσπασματικά και είναι αυτά, που έπρεπε να εκτελέσουν οι ΔΗΜΟΙ !
  Αντιθέτως, καμία ενημέρωση δεν έχουμε για την κατασκευή ΧΥΤΑ _ ΧΥΤΥ, που είναι το μείζον πρόβλημα της Περιφέρειας μας.
  Δεν έχουμε και καμία ενημέρωση για τη σύσταση του ΤΑΜΕΙΟΥ χαρτοφυλακίου (JESSIKA ), προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ, όπως άλλες Περιφέρειες και κινδυνεύουμε να χάσουμε τις πιστώσεις.

Τέλος κλείνοντας τόνισε :
« Τέλος αντί να παρουσιάζουν και να προβάλλουν τα έργα των πρώην Νομαρχιών , Δήμων , Κρατικής Περιφέρειας και προηγούμενης Κυβέρνησης, ως δικά τους  καλύτερα για τον τόπο μας , θα ήταν να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν ώθηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ταυτόχρονα να λύσουν σοβαρά θέματα όπως το θέμα του ΚΕΥΠ, του Πανεπιστημίου και άλλα, που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
Εάν έτσι ενεργήσει η Διοίκηση της Περιφέρειας , εμείς θα την στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις, όπως έχω τονίσει και άλλες φορές.
Αν όμως εξακολουθεί να μιμείται την τακτική Γ. Παπανδρέου στον απολογισμό του και στο έργο του , εμείς θα είμαστε απέναντι, για να προστατεύσουμε την Περιφέρειά μας, για να μην έχουμε την ίδια τύχη με τη χώρα μας.  
Πάντως για να μην είμαστε άδικοι, πρέπει να ομολογήσουμε, ότι τον τελευταίο χρόνο, η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, πέτυχε για πρώτη φορά , να διπλασιάσει την ανεργία και να καταστήσει την Περιφέρειά μας πρώτη στη χώρα – όχι σε απορρόφηση – αλλά σε ΑΝΕΡΓΙΑ ( 23,3 % ) .
Χαρακτηριστική είναι και η ανοικτή επιστολή του κ. Κατσιμπάρδη στον κ. Περγαντά .»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου