Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

«Mαύρη λίστα» με επιχειρήσεις μεγαλο-οφείλετες του Δημοσίου δημοσίευσε το ΥΠΟΙΚ. Στοιχεία για 6.000 νομικά πρόσωπα

Το υπουργείο Οικονομικών ανάρτησε στην ηλεκτρονική σελίδα της ΓΓΠΣ τα στοιχεία 6.000 εταιρειών χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από 150.000 ευρώ. Το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ από τα 42 δισ. ευρώ συνολικά των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

H λίστα δημοσιεύτηκε στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών προσώπων μετά την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών.
To υπουργείο υποστηρίζει ότι η δημοσίευση των στοιχείων θα συμβάλλει στη βελτίωση της συλλογής των εσόδων και «στην εμπέδωση εμπιστοσύνης μεταξύ του Υπουργείου και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας».

Το ΥΠΟΙΚ σημειώνει πάντως πως σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών από τις ΔΟΥ/Τελωνεία κατά την ημέρα άντλησης (5 Σεπτεμβρίου) δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η αποκατάσταση των περιπτώσεων αυτών, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, «θα γίνει το ταχύτερο» σύμφωνα με το κείμενο πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου