Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΔ: ΑΛΑ ΠΑΣΟΚ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΜΕΣΩ ΤΑΤΟΥΛΗ

Σε σκληρή μάχη μεταξύ των περιφερειαρχών Αττικής Γιάννη Σγουρού και Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη αναμένεται να εξελιχθεί η εκλογή προέδρου της Ένωση Περιφερειών.
Κι αυτό, γιατί μετά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να επιλέξει τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ως υποψήφιό του, στηρίζοντας μια αμιγώς κομματική υποψηφιότητα, διασταυρωμένες πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι η ΝΔ δε θα κατεβάσει δικό της υποψήφιο, στηρίζοντας στην ουσία την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Π. Τατούλη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη στη Συγγρού την Παρασκευή το βράδυ -παραμονές, δηλαδή, της 3ης Σεπτέμβρη-, κατά τη διάρκεια της οποίας, αν και υπήρξαν κάποιες αντιρρήσεις, διαπιστώθηκε ότι η στήριξη Τατούλη είναι η καλύτερη επιλογή για το κόμμα για πολλούς λόγους.
Δηλαδή, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ουσία επιλέγει το «μοντέλο Παπανδρέου» στην Πελοπόννησο στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές όταν το ΠΑΣΟΚ στήριξε τον ανεξάρτητο Π. Τατούλη, προχωρώντας σε άνοιγμα προς την Κεντροδεξιά, μιας και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου στηρίζουν τόσο η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Όπως είχε γραψει η aftodioikisi.gr, η (έμμεση) επιλογή της ΝΔ στο πρόσωπο του κ. Τατούλη είχε διαφανεί και από την σύγκλιση με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο, ενώ οφείλεται και σε δύο ακόμη παράγοντες:
1) Το ότι κανείς από τους πέντε εκλεγμένους περιφερειάρχες με τη σημαία της ΝΔ δεν έδειχνε διάθεση να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΝΠΕ.
2) Το ότι και οι πέντε βλέπουν με καλό μάτι μία υποψηφιότητα Τατούλη.
Να σημειωθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου βρέθηκε σε ισχυρό δίλημμα ανάμεσα στην υποστήριξη Σγουρού ή Τατούλη, ωστόσο, τελικώς, υπό την πίεση του κόμματος επέλεξε μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να προχωρήσει στη στήριξη μιας αμιγώς «ΠΑΣΟΚικής» επιλογής.
/www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου