Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα



Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στα πλαίσια υλοποίησης απόφασής του για συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα της χώρας, προκειμένου να παρουσιασθούν οι θέσεις του κλάδου για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. Κομνηνός Μαντάς έκανε αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης σχολικών βιβλίων, στο σχεδόν μηδενικό διορισμό εκπαιδευτικών και στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από αυτό το γεγονός, στις καθυστερημένες αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και στο τεράστιο θέμα της μεγάλης μείωσης του μισθού των εκπαιδευτικών, των χαμηλότερα αμειβόμενων δημοσίων υπαλλήλων και ζήτησε τη στήριξη των θέσεων της Δ.Ο.Ε. από τον Πρόεδρο του Συνασπισμού.
 Ο κ. Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Σχολείο χωρίς χρηματοδότηση και στήριξη δεν μπορεί να είναι δημόσιο σχολείο. Σχολείο δίχως καθηγητές, δασκάλους και χωρίς βιβλία δεν μπορεί να είναι καν σχολείο. Μας γυρνάνε στη μεταπολεμική περίοδο, και την ευθύνη έχει ακέραια η υπουργός Παιδείας. Για το μόνο που μπορεί να επιχαίρει η υπουργός είναι ότι στις κατ' ιδίαν συζητήσεις της μπορεί να είχε τη στήριξη της αμερικανικής πρεσβείας και του πρέσβη".
 Έκανε έκκληση στον Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να βγάλει έξω από τη μνημονιακή λαίλαπα της πολιτικής του τον τομέα της παιδείας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών έγινε ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα οργανωθούν μαζικοί, ενωτικοί, πανεκπαιδευτικοί αγώνες για την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής. 
           
Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου