Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ. Κίνηση εννέα βουλευτών κατά της εργασιακής εφεδρείας

Έντονους τριγμούς έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο τομέα και το νέο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέστειλαν σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, υπογραμμίζοντας πως η αντιμετώπιση των δημοσίων υπαλλήλων
από την κυβέρνηση «κάθε άλλο από τη σωστή κατεύθυνση είναι αφού θεωρητικολογούμε για πλεονάζουσες και ελλειμματικές υπηρεσίες, χωρίς να εκπονούμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης εφαρμογής που στοχεύει στη σωστή άρτια στελέχωση ελλειμματικών υπηρεσιών και οργανισμών με το θεωρούμενο πλεονάζον προσωπικό».
Στην επιστολή τους προς του κ.κ. Βενιζέλο και Ρέππα, οι πράσινοι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να χαρακτηρίσει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους κρατικούς και να προχωρήσει άμεσα σ’ ένα σχέδιο μετακινήσεων ώστε να καλυφθούν τα κενά σε κρίσιμους τομείς όπως υπηρεσίες ελέγχων και εξυπηρέτησης του πολίτη και να αναθεωρήσει την μέχρι τώρα πρακτική, απεγκλωβίζοντας από τη λογική της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία, η οποία - όπως υπογραμμίζουν - δεν δίνει λύσεις και τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη ο τόπος.
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Τζελέπης Μιχάλης, Ζωΐδης Νικόλαος, Βαρβαρίγος Δημήτρης, Ρενταρή Όλγα, Μερεντίτη Αθανασία, Αλεξανδρίδη Βάσω, Παντούλας Μιχάλης και Μοσχόπουλος Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου