Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Aναφορά του Γ. Μητροπέτρου προς τον Δήμαρχο για την Λειτουργία Οδού Ληλαντίων από Ορέστη Μακρή έως Ταψί- Βρύση(Σαλαμίνος).


Κύριε Δήμαρχε,
Επανέρχομαι με την παρούσα επιστολή για να σας θυμίσω ότι στο εν λόγω κομμάτι της οδού Ληλαντίων υπήρχε απόφαση προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε φορτηγά μεγάλου τονάζ καθώς επίσης και η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης τους μονούς ή ζυγούς μήνες από την μία πλευρά του δρόμου.

Για την υλοποίηση των μέτρων αυτών, είχε συμφωνήσει και η τροχαία και τα αρμόδια τμήματα του Δήμου και είχαν τοποθετηθεί πινακίδες.
Σήμερα μετά από 6 περίπου χρόνια από την αρχική απόφαση, τα μέτρα αυτά έχουν ατονήσει και επιπλέον οι πινακίδες έχουν αφαιρεθεί και το χάος που  επικρατεί καθημερινά λόγω και της οδικής επιβάρυνσης στο τμήμα αυτό του δρόμου, έχει να κάνει και με την ασφάλεια των πεζών και των κατοίκων της περιοχής αλλά και των μαθητών του 18ου Δημοτικού Σχολείου τα οποία διασχίζουν καθημερινά το δρόμο.
Τα τροχαία ατυχήματα είναι καθημερινά και ο κίνδυνος για σοβαρότερα καραδοκεί, όσο η αδιαφορία και η έλλειψη δράσης, παίρνει την θέση των άμεσων και ριζοσπαστικών αποφάσεων και μέτρων.
Πιστεύω πως εκφράζω την πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής για την αγωνία μου και το προβληματισμό μου αυτό, και παρακαλώ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα που εσείς και οι υπηρεσίες σας θα καθορίσουν, ώστε ο πολίτης –κάτοικος της περιοχής να αισθάνεται αλλά και να είναι ασφαλής.
Σας επισημαίνω επίσης, πως η πρόσφατη ανακατασκευή των πεζοδρομιών σε πολλά σημεία τους, είναι τόσο επικλινή που οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της γειτονιάς μας, είτε κατεβαίνουν στο δρόμο για να περπατήσουν ή προσπαθούν να…. ισορροπήσουν επί του πεζοδρομίου με επικίνδυνα αποτελέσματα.(περιοχή πλησίον καφενείου Κουφαλέξη).
Ελπίζω και πιστεύω στην άμεση παρέμβασή σας προς αποκατάσταση της ευταξίας στην περιοχή μας.

Ευχαριστώ πολύ.
Με τιμή

Γ. Μητροπέτρος
Οικονομολόγος

Χαλκίδα 7/9/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου