Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Η ποιό ενδιαφέρουσα στιγμή της συνδιάσκεψης... Επεισόδιο Παπανδρέου με ΠΑΣΠίτες

Την στιγμή της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου για  τα  ΑΕΙ τα μέλη της ΠΑΣΠ απάντησαν  με τα συνθήματα
"ΠΑΣΠ ιδέα πεθαίνει τελευταία", "Κάτω τα χέρια από το άσυλο", και "Οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά για μια Παιδεία δημόσια και δωρεάν". 
Η απάντηση του Προέδρου  του ΠΑΣΟΚ:
«Δεν είναι καθόλου αριστερό -είναι βαθιά αντιδραστικό- το αλισβερίσι και η συναλλαγή που βλέπουμε να ανθεί συχνά στα Ελληνικά Πανεπιστήμια",  καταχειροκροτούμενος από τους συμμετέχοντες στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κινήματος.
Τα μέλη της νεολαίας επιχείρησαν ξανά  να διακόψουν με τα παραπάνω συνθήμτα  την ομιλία του Πρωθυπουργού, που συνέχιζε να μιλά για την μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει στα ΑΕΙ με την ψήφιση του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: "Δεν είναι καθόλου σοσιαλιστικό, συντρόφισσες και σύντροφοι, ορισμένοι να παριστάνουν τους κατ' επάγγελμα φοιτητοπατέρες μέχρι τα 30 τους, αποκομίζοντας οφέλη για τους εαυτούς τους και λειτουργώντας παρασιτικά εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών, που διψούν να αποκτήσουν εφόδια για να γίνουν ελεύθεροι και δημιουργικοί πολίτες. Όσο και αν αντιδρούν αυτές οι κατά βάση βαθιά αντιδραστικές δυνάμεις, εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Ας μην ματαιοπονούν λοιπόν"
Καταχειροκροτούμενος αυτή την φορά με όρθιους  τους συμμετέχοντες στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κινήματος,  οι οποίοι πλέον ήρθαν σε ρήξη αντιπαράθεσης με τους μικρούς στα συνθήματα και στη ένταση της φωνής.  
Με τον    Γ Παπανδρέου να κάλει την νεολαία να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη αλλαγή στα ΑΕΙ και την παρότρυνε : "Θέλουμε την δίπλα μας την ΠΑΣΠ για να αλλάξει η παράταξη. Να πάμε μπροστά".

Ίσως  ήταν η ποιό ενδιαφέρουσα στιγμή της συνδιάσκεψης.......  για όσους δεν δεν το κατάλαβαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου