Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρωτοφανής επίθεση Λοβέρδου στους δημοσίους υπαλλήλους!

Με σκληρά λόγια μίλησε για τους δημοσίους υπαλλήλους στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το 1 εκατομμύριο ταλαιπωρεί τα  10 εκατ ισοβίως» και χαρακτηρίζοντας το Σύνταγμα «γραμμή μαζινό» που εμποδίζει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας.

Ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε πως «χωρίς αλλαγές στη διοίκηση της Δικαιοσύνης η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει» και πως «όποιος πιστεύει πως μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό Δημόσιο αυταπατάται».

Αφορμή για τις αναφορές του υπουργού Υγείας, αποτέλεσαν οι νομοτεχνικές αντιρρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επί της συμπληρωματικής σύμβασης αλλαγής χρήσης του Κέντρου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να στεγαστεί εκεί το υπουργείο Υγείας.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο, είπε ότι είναι εντάξει η σύμβαση αλλά ότι η συμπληρωματική έχει προβλήματα. Έχουμε λόγους να καταγγείλουμε την σύμβαση, ο ανάδοχος έχει οικονομικά προβλήματα, η αλλαγή όμως είναι ένα «πιάσε το αυγό και κούρεψέ το». Είμαι σε αυτό το σταυροδρόμι, θα προσαρμοστώ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θα καταστήσω όσο μπορώ πιο έγκυρη την συμπληρωματική σύμβαση για να μην χρειαστεί να τις καταγγείλω - και αν το καταφέρω έχει καλώς. Αν όχι, θα πάω πίσω θα χάσουμε χρήματα, θα εγκαταλείψουμε το κέντρο επιχειρήσεων» ανέφερε ο κος Λοβέρδος.

«Θεωρώ εχθρούς τους γραφειοκράτες - η γραφειοκρατία είναι αντίπαλος και όχι σύμμαχος» συνέχισε ο υπουργός Υγείας.

«Δεν είμαι εγώ ο porte parole της ελληνικής γραφειοκρατίας, το 1 εκ. υπαλλήλους που ταλαιπωρούν τα 10 εκ. πολιτών, με την βεβαιότητα ότι «τι μας νοιάζει ο ιδιωτικός τομέας αφού είναι ισόβιος ο δημόσιος» και που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς. Στην πρώτη γραμμή υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το Σύνταγμα, εκεί στηρίχθηκε η νομολογία και η διοίκηση. Μας ταλαιπωρεί το θέμα. Υπάρχει θέληση και πρόσωπα που σπάνε τα μούτρα τους, πάνω σε αυτό που χτίστηκε μεταπολιτευτικά, βασιζόμενο στο Σύνταγμα της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας, που με τον τρόπο που ερμηνεύτηκε απ' την διοίκηση και την δικαιοσύνη, έγινε βραχνάς και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις δυο λογιών άχυρα..» ανέφερε ο κος Λοβέρδος, καταφερόμενος και κατά της «μακάριας» περιβαλλοντικής νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, «που κατέστρεψε τη χώρα για να προστατέψει άλλα αγαθά».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Αριστεράς. Συγκεκριμένα, σε απάντηση παρατήρησης του Αθ. Γιαννόπουλου (ΝΔ) για την ανάγκη πυροπροστασίας στα νοσοκομεία ο υπουργός σημείωσε: «Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην MARFIN. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σαν να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά, ή άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνον εάν είσαι αριστερός. Αν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες».

«Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση. Ξεχάσαμε, και αρχίσαμε και λέγαμε αν είχε πυροσβεστήρα ή δεν είχε πυροσβεστήρα - και στο υπουργείο Εργασίας, το θέμα ήταν αν είχε πυροσβεστήρα και είχε πάρει κανονικά όλα τα μέτρα. Εγώ είπα, αφού πήγατε και ελέγξατε την MARFIN, ελάτε να ελέγξετε το υπουργείο Εργασίας και πηγαίνετε να κάνετε και έναν έλεγχο σε όλα τα υπουργεία. Κύριε Γιαννόπουλε, αν έπεφτε βόμβα μολότωφ στο υπουργείο της οδού Σταδίου, δεν θα έμενε κανένας» συμπλήρωσε ο Α. Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου