Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

«Διαρροή» Βάσως στη Βουλή!!!

Με δύο διαρροές ψηφίστηκε η τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σηφουνάκη στο νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα. 
Η τροπολογία καταργούσε τη δυνατότητα δόμησης σε οικόπεδα με κλίση μεγαλύτερη του 35%. 
Με νέα ρύθμιση ύστερα από αντιδράσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ο κ. Σηφουνάκηςαύξησε τη μέση κλίση σε 40% χωρίς όμως να πάρει πίσω την τροπολογία που έρχεται σε αντίθεση με νομοσχέδιο που είχε ψηφίσει η ελληνική βουλή το 2003 και ήρε την απαγόρευση, με αρμόδια υπουργό εκείνη την περίοδο την κα Βάσω Παπανδρέου.
 Γι’ αυτό το λόγο η πρώην υπουργός καταψήφισε το νομοσχέδιο κάνοντας τη «διαρροή» ακόμα πιο ηχηρή αφού είναι γνωστό ότι η κα Παπανδρέου εκφράζει διαφορετικές απόψεις από την κυβέρνηση του κόμματός της σε μια σειρά από ζητήματα, κυρίως στην οικονομία. Η δεύτερη «διαρροή» ήταν ο κ. Παπαμανώλης, βουλευτής Κυκλάδων, που τόνισε ότι το νομοσχέδιο αδικεί τους κατοίκους των νησιών.

Πάντως το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κα Μπιρμπίλη πέρασε από «40 κύματα» μέχρι να ψηφιστεί προκαλώντας την αναδίπλωση της υπουργού τρεις φορές ύστερα από τις αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου