Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Πετάει-Πετάει η κυβέρνηση!!!!


Η παραίτηση Γεωργακόπουλου βγάζει στην επιφάνεια τα προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης.

Η εικόνα αλλά και η πραγματική κατάσταση στην κυβέρνηση μοιάζουν με τέλος δεύτερης τετραετίας και όχι με κυβέρνηση 17 μηνών.

 Υπουργοί δεν μιλιούνται μεταξύ τους, αναζητούν τον πρωθυπουργό και σπάνια τον βρίσκουν, βρίσκονται στα μαχαίρια με γενικούς γραμματείς και προέδρους οργανισμών.

Αρκετοί από τους τελευταίους αγνοούν τους εποπτεύοντες υπουργούς γιατί έχουν «άκρες» άλλοι στο Μαξίμου, άλλοι στους περί τον ΓΑΠ υπουργούς.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι είμαστε σε πόλεμο και πολλοί υπουργοί επιχειρούν συχνά να δώσουν επείγουσα και δραματική χροιά στην κατάσταση.

Οι ρυθμοί όμως που έχει κινηθεί η κυβέρνηση, είναι απολύτως αναντίστοιχοι με τους δραματικούς τόνους που χρησιμοποιεί.

Για παράδειγμα, ενώ ήταν εξ αρχής προφανής η ανάγκη για αύξηση των εσόδων, στελέχωσε τις εφορίες με νέους διευθυντές ένα ολόκληρο χρόνο μετά τις εκλογές.

Το πάρτι του έλα να δεις από ΔΣ που δεν δίνουν λόγω 


Ενώ ήταν απαραίτητη η έγκαιρη και αποφασιστική κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ταλαιπώρησε τη χώρα με το αλήστου μνήμης opengov (που στόχο είχε να δώσει επίφαση αξιοκρατίας στους επίλεκτους του Μαξίμου) με αποτέλεσμα οι τοποθετήσεις στις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς να καθυστερήσουν και σε πολλούς οργανισμούς να μην έχουν αλλάξει ακόμη τα Δ.Σ και να γίνεται το πάρτυ του έλα να δεις, να δημιουργήσουν αντιπαλότητες εντός και εκτός κυβέρνησης και να ενισχύσουν την αναποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής.


Τώρα αρκετοί στην κυβέρνηση δείχνουν δυσαρεστημένοι με την αβελτηρία του κρατικού μηχανισμού, όταν όμως έπρεπε να μιλήσουν προτίμησαν την αιδήμονα σιωπή.

Κι ύστερα φταίει η Μέρκελ, η Moody’s, οι αγορές, οι κερδοσκόποι και λοιπές «σκοτεινές δυνάμεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου