Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση: «Σε δεινή οικονομική θέση ο εμπορικός κόσμος της περιοχής μας»

Ερώτηση κατέθεσαν στον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σοφία Ντούρου, Τάσος Χρονάς και Γιώργος Γκικόπουλος, με την οποία του θέτουν την δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος στην περιφέρεια. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η κατάσταση αν δεν παρθούν μέτρα θα γίνει μη ανατρέψιμη.   
Στην ερώτησή τους, αναφέρουν συγκεκριμένα: «Σύμφωνα με τα στοιχεία που μαζέψαμε το τελευταίο διάστημα και στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, που χωρίς να φταίνε πληρώνουν οι εργαζόμενοι, δεκάδες μαγαζιά της περιοχής μας έκλεισαν.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της  Χαλκίδας έκλεισαν 61 μικρές επιχειρήσεις, στη Λαμία έχουν κλείσει 47, στη Θήβα 29, στη Λιβαδειά 24 και στην Άμφισσα 11.
Θεωρούμε το ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό, αφού συνδέεται με την παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής και φυσικά με την ανεργία που αυξάνεται καθημερινά.
Ερωτάται ο κύριος Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο ,για το πώς εκτιμούν την κατάσταση και το τι συγκεκριμένα προτίθενται να πράξουν. Για τα συγκεκριμένα αιτήματα που διατυπώνουν απέναντι στην Κεντρική Εξουσία και την Κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου