Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

"Ο Στρος Καν μιλάει για την Ελλάδα με τα ...χειρότερα λόγια"


Χωρίς τις επίμαχες δηλώσεις περί αιτήματος βοήθειας του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου προς τον επικεφαλής του ΔΝΤ τον Δεκέμβριο του 2009 θα μεταδοθεί την Κυριακή στη Γαλλία το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του Canal + για τον Ντομινίκ Στρος-Καν. 
Ωστόσο, αίσθηση προκαλούν και τα αποσπάσματα για την Ελλάδα, που δεν «κόπηκαν»: η αρνητική γνώμη του κ. Στρος-Καν για το σκληρό πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, οι επικρίσεις του για την καθυστέρηση των Ευρωπαίων, αλλά και οι εκτιμήσεις του ότι στην Ελλάδα οι άνθρωποι είναι «βουτηγμένοι στα σκ...», υπάρχουν κάποιοι που «δεν έχουν ψωμί να φάνε» και άνθρωποι που ασκούν τη φοροδιαφυγή ως «εθνικό σπορ».

Η αποκάλυψη της «Κ» «κόπηκε», κατόπιν συνεννόησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την παραγωγή του ντοκιμαντέρ. Ο παραγωγός του τελευταίου, Νικολά Εσκουλάν, επιβεβαιώνει και σήμερα το δημοσίευμα της «Κ», σύμφωνα με το οποίο ο επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωνε στην κάμερα του Canal + ότι ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνήσει ζητώντας βοήθεια από τον Δεκέμβρη του 2009. Οπως δηλώνει γραπτώς στην «Κ», «στο κομμάτι που “κόπηκε”, ο Ντομινίκ Στρος-Καν λέει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου με πήρε τηλέφωνο τον Δεκέμβρη για να μου ζητήσει βοήθεια. Του είπα ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη και πρέπει να το δει με τους εταίρους του».
Από την εφ. Καθημερινή (Της Κατερινας Σωκου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου