Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Μηνύει τους εργολάβους ο Νίκος Λιόλιος

Αυτό που δεν  έκανε "κοτζάμ" Περιφέρεια... ...το κάνει ο Δήμαρχος Λοκρών! ΄Εμπρακτη απόδειξη του αισθήματος ευθύνης αλλά και του ενδιαφέροντος της αυτοδιοίκησης στα προβλήματα των πολιτών αποτελεί η πρωτοβουλία του Δημαρχου Λοκρών Νίκου Λιόλιου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου που "συνέβαλε" στην πρωτοφανή ταλαιπωρία χιλιιάδων πολιτών το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας στον αυτκινητόδρομο Λαμίας-Αθήνας λογω της ελαφράς χιονόπτωσης που είχε εκδηλώθεί τις ώρες εκείνες.

Ο Δήμος Λοκρών μπροστά στο απόλυτο χάος και την αδυναμία διαχείρισης της σοβαρής κρίσης επεχείρησε να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών που ειχαν ακινητοποιηθεί για ώρες στην περιοχή από Άγιο Κωνσταντίνο μέχρι το Μαρτίνο αλλά η βοήθεια δεν έγινε αποδεκτή από την εταιρία που εκμεταλλεύεται τους Σταθμούς των διοδίων και  που σύμφωνα με τη ν εθνική σύμβαση παραχώρησης είναι  υπεύθυνη για τον καθαρισμό του αυτοκινητοδρόμου σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών συνθηκών. Εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε οτι η εταιρία όχι μόνο δεν ειχε καταστρώσει σχέδιο αντιμετώπισης της χιονόπτωσης αλλα αφενός μεν έδινε ψευδή στοιχεία ακόμη και στο Υπουργείο υποδομών σύμφωνα με δημόσια ομολογία του Υπουργού Δημήτρη Ρέππα αφετέρου για να μη ν υποστεί εστω και την ελάχιστη οικονομική ζημία αρνήθηκε την βοήθεια του Δήμου Λοκρων που προθημοποιήθηκε με δικά του μέσα να  διάνοιξη τους παράπλευρους δρόμους ώστε να εκτονωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος προς αυτούς και να διευκολυνθεί ο απεγκλωβισμός των αυτοκινητιστών.
Ο κ. Λιόλιος όπως είχε δηλώσει στον FM-1 αμέσως  μετά τα θλιβερά εκείνα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας επέρριψε ευθύνες και ιδιοτέλεια στην εταιρία και όπως δεσμεύτηκε θα ζητούσε την απόδοση ευθυνών. Αυτό θα πράξει σήμερα στις 11 το πρωί  με την κατάθεση της  μηνυτήριας αναφοράς του στον εισαγγελέα Λαμίας.
Δυστυχώς η Αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος στα όρια της οποίας παίχτηκε το δράμα των χιλιάδων εγκλωβισμένων οδηγών, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι συνδυασμών της μειοψηφίας στο περιφερειακό Συμβούλιο, έχασε την ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν αποτελεί  "βραχίονα" της κυβέρνησης αλλά αυτοδιοικητικό θεσμό με ευθύνη για όσα συμβαίνουν στα όρια της δικαιοδοσίας της! Πηγή Radio fm1 lamia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου