Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

"Εγκληματική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας" ΟΓΕ

Θεωρούμε απαράδεκτη και εγκληματική την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, το οποίο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, σε υποδομές, ακόμα και σε αναλώσιμα υλικά.
Σε ένα κτίριο που δεν επιδέχεται άλλα μπαλώματα, που εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους, οι κυβερνήσεις το μόνο που προώθησαν με τους αντίστοιχους νόμους ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης, ήταν η υποβάθμιση, η υποχρηματοδότηση και η επιβολή του εισιτηρίου των 5 ευρώ για το λαό.

Οι πολιτικές αυτές που εφαρμόστηκαν από ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. έχουν φέρει σε τέτοια κατάσταση το νοσοκομείο, που θεωρούμε ότι σήμερα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές αφού δεν μπορεί να καλύψει ούτε βασικές ανάγκες, ενώ εντατικοποιούνται απαράδεκτα οι συνθήκες εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και απαιτούμε από τους υπεύθυνους, το Υπουργείο, την Περιφέρεια, τη διοίκηση του νοσοκομείου, να μας απαντήσουν:
• Πώς είναι δυνατόν ένα νοσοκομείο που εκ των πραγμάτων εφημερεύει 30 μέρες το μήνα να μπορεί να εξυπηρετεί τις γυναίκες όταν, με το υπάρχον προσωπικό, η γυναικολογική κλινική λειτουργεί μόνο 18 ημέρες;
• Τι θα κάνουν οι εργαζόμενες μητέρες όταν δεν λειτουργεί η παιδιατρική κλινική αφού από τους 6 παιδιάτρους που θα έπρεπε να διαθέτει έχει μόνο τρεις; Θα πρέπει να τρέχουν στη Θήβα ή την Αθήνα;
• Για τις μέρες που αυτά τα τμήματα –όπως και άλλα του νοσοκομείου- δεν λειτουργούν, η λύση θα είναι η μετακίνηση ειδικοτήτων από άλλα νοσοκομεία και οι υποχρεωτικές εφημερίες του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται;
Ζητάμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου, εξειδικευμένου και επαρκούς προσωπικού και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του νοσοκομείου Χαλκίδας.
Διεκδικούμε νέο σύγχρονο νοσοκομείο δημόσιο και δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου