Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Στο δικαστήριο για 28 προσλήψεις 15 χρόνια μετά!!


Στο δικαστήριο για 28 προσλήψεις 15 χρόνια μετά!! Oχι εδώ αλλά στην Γαλλία εδώ με την εγκύκλιο του Ντόλιου θα απαλλάσσονται την δεύτερη θητεία!!
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, που κατηγορείται ότι προέβη σε παράνομους διορισμούς κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας στο Δήμο του Παρισιού.
Είναι η πρώτη φορά, μετά τον στρατάρχη Πεταίν που καταδικάστηκε για προδοσία μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που ένας πρώην αρχηγός του κράτους αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις.    
Ο Σιράκ κατηγορείται για την καταβολή χρημάτων σε φίλους του μεταξύ 1977 και 1995, για θέσεις εργασίας στο δημαρχείο της πόλης, οι οποίες όμως δεν υπήρχαν. Ο Σιράκ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.
Ενώ αρχικά ο Σιράκ ήταν υποχρεωμένος να παραστεί στο δικαστήριο, κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων του απαλλάχθηκε από τη συγκεκριμένη υποχρέωση, με εξαίρεση τη σημερινή συνεδρίαση. Ειδικοί εκτιμούν, πάντως, ότι ενδέχεται η εκδίκαση της υπόθεσης να αναβληθεί, εξέλιξη που εξαρτάται απ'τη θέση του δικαστηρίου επί αιτήματος συγκατηγορουμένου του Σιράκ που προσέφυγε κατά κανονισμού που απαγορεύει την παραγραφή αδικημάτων.
Πέρυσι η πόλη του Παρισιού απέσυρε την καταγγελία της μετά την επίτευξη διακανονισμού με τον πρώην Πρόεδρο και το κυβερνών κόμμα, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, όμως ο αρμόδιος εισαγγελέας του Παρισιού πιστεύει πως υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που στοιχειοθετούν καταδίκη για τον Σιράκ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου