Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης η παραίτηση Γεωργακόπουλου


Παραιτήθηκε πριν από λίγο ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών με επιστολή την οποία απέστειλε στον πρωθυπουργό.
Ο κ. Γεωργακόπουλος θεωρεί – όπως  αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες- ότι είχε παραμεριστεί και υποβαθμιστεί ο ρόλος του από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι είχε συγκρουστεί πολλές φορές με τον “τσάρο της ελληνικής οικονομίας για την ως τώρα ασκούμενη πολιτική.  Φημολογείται ο τι ο παραιτηθείς Γενικός  Γραμματέας είχε επισημάνει στον προϊστάμενό του υπουργό ότι με τη διαχείριση που γίνεται μέχρι σήμερα “δεν πρόκειται να βγουν τα νούμερα”.

Αναμένονται αντιδράσεις απ το Μέγαρο Μαξίμου αφού η παραίτηση του κ . Γεωργακόπουλου είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει σοβαρούς κραδασμούς στους κόλπους της κυβέρνησης και την επίσπευση των αποφάσεων του πρωθυπουργού.
"Δεν αξιοποιήθηκα όπως έπρεπε και η παραμονή μου δεν εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα τη θέση", τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης από τη θέση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος.
Κύκλοι του περιβάλλοντός του αναφέρουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις που είχε υποβάλει για την βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού, αυτές δεν είχαν ληφθεί υπόψη, ενώ -όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι- μόλις στις οκτώ Φεβρουαρίου δόθηκαν στον κ. Γεωργακόπουλο ορισμένες αρμοδιότητες σε ότι αφορά το γενικότερο εισπρακτικό μηχανισμό, οι οποίες ωστόσο χαρακτηρίζονται -από τις ίδιες πηγές- ως τυπικού χαρακτήρα.
ΝΔ: Mήπως η παντελής αποτυχία στα έσοδα του κράτους οδήγησε σε παραίτηση τον κ. Γεωργακόπουλο;
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ  Γ. Μιχελάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να «απαντήσει» εάν «έχει κάτι να πει για την αύξηση της ανεργίας στο 15%» και διερωτήθηκε εάν «είναι η παντελής αποτυχία στα έσοδα του κράτους που οδήγησε στην παραίτηση το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλο».
ΛΑΟΣ: Δυσαναπλήρωτο κενό αφήνει η παραίτηση Γεωργακόπουλου
Δυσαναπλήρωτο κενό αφήνει σύμφωνα με τον ΛΑΟΣ η παραίτηση του κ. Δ. Γεωργακόπουλου από τη θέση του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών.
Σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ χαρακτηρίζει τον κ. Γεωργακόπουλο «έμπειρο και γνώστη» του συγκεκριμένου αντικειμένου, και εκτιμά ότι «σε λίγο θα ακολουθήσουν και οι ανώτεροι, κατώτεροί του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου