Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

«Eίναι τιμή να διεκδικούν διάφοροι σχηματισμοί την παρακαταθήκη της 3ης του Σεπτέμβρη»

Παρέμβαση στη διαμάχη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για την 3η του Σεπτέμβρη πραγματοποιεί με δήλωσή του ο Στέφανος Τζουμάκας, με οξείς και σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της ηγεσίας της Ιπποκράτους και κατά της Κουμουνδούρου.
«Όσοι βρήκαν έτοιμα γραφεία και ταμπέλες και αντιμετωπίζουν την 3η Σεπτέμβρη με οπαδική και ιδιοκτησιακή λογική ούτε την κατανοούν, ούτε την εκφράζουν. 
Πολλοί αγωνιστές θεωρούν ότι αρκεί η συναισθηματική φόρτιση. Η συναρπαστική διαδρομή με νίκες και ήττες, με αγώνες και με ματαιώσεις, έχει την αξία της αλλά από μόνη της δε συμβάλλει ούτε σε λύση, ούτε σε κατεύθυνση. Χρειάζεται άλλη πολιτική και άλλη ηγεσία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζουμάκας και συνεχίζει:

«Και όσοι θέλουν να την καπηλευτούν, ως δήθεν συνέχεια των μνημονίων και των μονεταριστικών πολιτικών είναι στην ουσία τους, μια άλλης μορφής δεξιά που αν και επιδιώκουν να εμφανιστούν μεταμορφωμένοι, ήδη οδηγούνται στην απομόνωση».

Παράλληλα αφήνει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δέχεται ότι διάφοροι πολιτικοί σχηματισμοί μπορεί να διεκδικούν την παρακαταθήκη της 3ης του Σεπτέμβρη :
«Είναι τιμή για την 3η του Σεπτέμβρη και ιστορική δικαίωση των αρχών της, το να διεκδικούν διάφοροι πολιτικοί σχηματισμοί την παρακαταθήκη της. Με το να επιδιώκουν όμως, να υποκαταστήσουν μια ιστορική διαδρομή ή να στήσουν πρόσκαιρες επιδιώξεις, θα αποτύχουν εκ προοιμίου».
Στη δήλωσή του και αφού χαρακτηρίζει «πολιτικά άστοχη ενέργεια» την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη, σημειώνει:

«Ορισμένοι εμφανίστηκαν ως θεματοφύλακες, κατηγορώντας άλλους ότι απεμπόλησαν αυτές τις αρχές και τις αντιποιούνται. Άλλοι αντέδρασαν στην ενέργεια αυτή συναισθηματικά. Εξέφρασαν ορισμένοι και πάλι μια οπαδική αντίληψη, κομματικού ψευτό- πατριωτισμού.

Μιλώντας για βεβήλωση, εμφανίζονται ως θεματοφύλακες, κληρονόμοι και ιδιοκτήτες του προοδευτικού κινήματος. «Δικές μας είναι οι αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη», λένε και κανενός άλλου. «Δικές μας οι ιδέες της, έχουμε τη σφραγίδα».

Με μια έντονη πολεμική εμφανίστηκαν και ορισμένα γνωστά αλλοτριωμένα στελέχη, που είναι γνωστό ότι λειτουργούν ως απολογητές των νεοφιλελεύθερων και μονεταριστικών πολιτικών. Ορισμένοι δεξιόφρονες να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες προοδευτικών αρχών. Η έσχατη παρακμή των φερόμενων ως ΠΑΣΟΚ»

Αίσθηση τέλος προκαλεί η αποστροφή που φωτογραφίζει κορυφαίο στέλεχος της Ιπποκράτους:

«Ιδιοκτησιακή σχέση με τις ιδέες δεν έχει κανείς, πολύ δε περισσότερο με τις προοδευτικές ιδέες, οι νεοφιλελεύθεροι, οι δεξιοί, οι οπορτουνιστές και πρόσωπα που στα πρώτα βήματα του ΠΑΣΟΚ δήλωναν ότι: “Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι σφαίρα στη καρδιά της δημοκρατίας, σφαίρα στη καρδιά του Ελληνικού λαού”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου