Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά τα αντιπλημμυρικά, ολοκληρώθηκαν και τα έργα ανάπλασης της περιοχής Αγ. Κωνσταντίνου


Ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν προς χρήση στους κατοίκους, τα έργα ανάπλασης της περιοχής Αγ. Κωνσταντίνου .


Μετά από καθυστέρηση στις διαδικασίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που είχε φέρει εμπλοκή στη ροή των πληρωμών και οδήγησε σε ολιγόμηνη διακοπή των εργασιών από πλευράς της αναδόχου εταιρείας, υπήρξε απεμπλοκή, από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου συνεχίστηκαν οι εργασίες και το έργο ολοκληρώθηκε –σε όλες τις ενότητές του- και παραδόθηκε προς χρήση στους κατοίκους της περιοχής.

Το έργο υλοποιήθηκε βάσει προγραμματικής τριμερούς σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων, της ΔΕΥΑΧ (φορέας υλοποίησης) και του Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών.

Το συνολικό κόστος ανήλθε σε 1.458.611,30 ευρώ. Προ ημερών, αποπληρώθηκε ο τελευταίος λογαριασμός, ποσού 158.000 ευρώ, από ίδιους πόρους του Δήμου.

Το έργο ήταν δε σύνθετο ως προς το αντικείμενό του, αφού
Α. Περιελάμβανε τα αντιπλημμυρικά και την αποκατάσταση του χώρου, με:
-Κατασκευή δικτύου ομβρίων για το σύνολο της περιοχής.
-Κατασκευή 113 φρεατίων υδροσυλλογής, δικτύου φρεατίων καθαρισμού, καναλιών και τη σύνδεσή τους με τους αποδέκτες τους, δηλαδή, τόσο στην κεντρική πλατεία, όσο και στους διαδρόμους μεταξύ των πολυκατοικιών.
-Αντιμετώπιση προβλημάτων υγρασίας, λόγω της συγκέντρωσης και εγκλωβισμού ομβρίων υδάτων στους ακάλυπτους χώρους των πολυκατοικιών και της πλατείας, καθώς και των προβλημάτων σύνδεσης των αποχετεύσεων ορισμένων πολυκατοικιών με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.
Το τμήμα αυτό, που αφορούσε στις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, είχε παραδοθεί από τον περασμένο Ιούνιο.
Β. Τώρα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το τμήμα του έργου που αφορούσε στα της διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας και των λοιπών κοινοχρήστων χώρων.
Και το οποίο, περιελάμβανε:
λακοστρώσεις και μαρμαροστρώσεις της κεντρικής πλατείας (επιφάνειας 3.500 τ.μ,) καθώς και των πεζοδρομίων, των κοινόχρηστων χώρων και των διαδρόμων των όμορων κτηρίων (συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ.)
-Κατασκευές πέργκολας
-Λειτουργία δικτύου ηλεκτροφωτισμού,
 -Πλήρωση των χώρων της πλατείας με φυτική γη, εμπλουτισμένη με οργανικό λίπασμα
-Τοποθετήσεις μεταλλικών σχαρών στα δένδρα και δαπέδου ασφαλείας στις παιδικές χαρές
Γ.  Παράλληλα, ως πρόσθετο έργο από το Δήμο, κατασκευάστηκε παιδική χαρά , κόστους 65.000 ευρώ.
Όπως γίνεται κατανοητό, με την ολοκλήρωση του έργου, δεν έχει πραγματοποιηθεί μόνον η ανάπλαση της πλατείας του Αγ. Κωνσταντίνου και των γύρω κοινόχρηστων χώρων, αλλά στην πραγματικότητα έχει επιτευχθεί μια συνολική παρέμβαση πλήρους βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου