Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας φιλόξενος χώρος αναψυχής στον Άγιο Σπυρίδωνα στου Μπαταριά


Παραδοθεί σε χρήση ο κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος στον Άγιο Σπυρίδωνα  στου Μπαταριά, κατά τρόπο που βελτιώνει την εικόνα της περιοχής και προσφέρει έναν όμορφο και φιλόξενο τόπο αναψυχής για τους κατοίκους της.


Με την παρέμβαση:
Επεκτάθηκε (με ισοπέδωση του παρακείμενου βράχου στο υφιστάμενο επίπεδο) και αναπλάστηκε το προαύλιο της εκκλησίας, με επίστρωση ενιαίου χυτού βοτσαλωτού δαπέδου.
Διαπλατύνθηκε ο υφιστάμενος δρόμος (από τα 5 στα 8 μέτρα) και τοποθετήθηκαν κανάλια αποστράγγισης για την απορροή των ομβρίων.
Αποκαταστάθηκε  η παιδική χαρά, εμπλουτίστηκε με νέα όργανα και στρώθηκε με δάπεδο ασφαλείας.
Μεταφέρθηκε πλησιέστερα στο πρανές και ανακαινίστηκε το γήπεδο μπάσκετ, δίπλα στο οποίο τοποθετήθηκε πολυλειτουργικό όργανο εκγύμνασης .
Δημιουργήθηκαν χώροι καθιστικών από λιθοδομή, τοποθετήθηκαν φυτική γη και χλοοτάπητας, φυτεύτηκαν δέντρα, θάμνοι και ανθόφυτα.
Εγκαταστάθηκαν δίκτυο άρδευσης, κανάλια αποστράγγισης για την απορροή των ομβρίων καθώς και δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.
Ενώ δημιουργήθηκαν και 6 θέσεις πάρκινγκ.

Το έργο κόστισε 583.295,81 ευρώ.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ

Τα δύο αυτά έργα, αποτελούν ακόμη δύο συνιστώσες της ενότητας των μεγάλων και μικρότερων έργων και δράσεων, από πλευράς Δήμου, στην υπηρεσία του κορυφαίου στόχου για διαρκή αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρειά της.

Μεγάλοι και μικροί περίοικοι μπορούν να επισκέπτονται τους χώρους, δίνοντάς τους ζωή και να τους απολαμβάνουν σε κάθε χρήση τους. Παράλληλα, πρέπει να τους φροντίζουν και να τους προστατεύουν, όπως και κάθε δημόσιο χώρο, αφού είναι αποκτήματα της πόλης και συνεπώς, ιδιοκτησία όλων μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου