Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Κόντρα Στουρνάρα - Τσίπρα για τους «κακομοίρηδες» και Α. Τσίπρας: Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή!


Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή πριν από λίγο, μεταξύ του    υπουργού οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και του Προέδρου ττου ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα, όταν ο πρώτος μίλησε για «κακομοίρηδες Έλληνες». Η κόντρα συνεχίσθηκε για ...όλα

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Τα 400 δισ. ευρώ που μας δίνουν οι Ευρωπαίοι που θα τα βρούμε; Πιστεύετε ότι η Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι θα πήγαιναν στα κοινοβούλια τους και θα έλεγαν πρέπει να δώσουμε 400 δισ. στους κακομοίρηδες τους Έλληνες».
Αυτή η φράση του κ. Στουρνάρα προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τσίπρα, ο οποίος ακουγόταν εκτός μικροφώνου να φωνάζει ότι οι Έλληνες δεν είναι κακομοίρηδες. Πάντως ο υπουργός οικονομικών διευκρίνισε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να «πάμε με το σπαθί μας και να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε να πάρουμε»
Στην συνέχεια όταν ο υπουργός οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος ανέφερε ότι το κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει.  Ο κ. Τσίπρας του είπε : « Μιλάτε για αλλαγή κλίματος, πού τη βλέπετε; Έχετε εικόνα πώς περνά ο μέσος Έλληνας;» και πρόσθεσε
 «Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή! Γιατί μετά την τραγωδία κατάφεραν και στάθηκαν στα πόδια τους. Εσείς μας οδηγείτε την υποδούλωση και την εξαθλίωση». Τόνισε ότι η πρόσφατη απόφαση του προέδρου της ΕΚΤ δεν θα αλλάξει το κλίμα της Ελλάδας και πως «το ευρώ είναι στρατηγική επιλογή μιας ευρωπαϊκής ελίτ και οι απειλές που επισείουν περί διάλυσης της ευρωζώνης στοχεύουν στην εξαθλίωση των λαών με μέτρα λιτότητας». Δήλωση που θα συζητηθεί
 Και  οι τόνοι ανέβηκαν καθώς ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε που βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς και γιατί «δεν βγαίνει να τον δει ο ήλιος».
Ενώ  ο Αλέξης Τσίπρας, συνέχισε κάνοντας επίθεση στον κ. Στουρνάρα αναφερόμενος στο ΤΤ,   έκανε λόγο για «ληστεία τραπέζης» και πως σε άλλη χώρα θα επενέβαινε ο εισαγγελέας, ενώ ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Δεν χαϊδεύω αυτιά. Είπα την αλήθεια».
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για αδιανόητη κίνηση. «Πρόκειται για "ληστεία τραπέζης". Ληστέψατε την ΑΤΕ, τώρα ληστεύετε και το ΤΤ»., ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε ότι δεν είπε «σαπάκι» το ΤΤ, αλλά «μη βιώσιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου