Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Απολύσεις στο δημόσιο προτείνει η τρόικα

Απολύσεις στο δημόσιο συστήνει η τρόικα προκειμένου να κλείσει η τρύπα των παρεμβάσεων για τα μέτρα των 11,5 δισ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr η τρόικα υπολογίζει ότι για να κλειδώσουν τα μέτρα χωρίς απολύσεις θα πρέπει
να υιοθετηθούν επώδυνα σενάρια περικοπών συντάξεων, κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων που θα πλήξουν πολύ μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
Έτσι η τρόικα προτείνει μια νέα τύπου εφεδρεία από την οποία θα προκύψουν 30.000- 50.000 «αποχωρήσεις» από το στενό και –ειδικά– το ευρύτερο δημόσιο.
 Το ζήτημα τέθηκε χθες  κατά τη διάρκεια της πρώτη επαφής των τεχνικών κλιμακίων που έφτασαν στην Αθήνα με στελέχη της κυβέρνησης ενώ ουσιαστικά θα συζητηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας που φτάνουν την Παρασκευή στην Αθήνα, δύο μέρες πριν την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Την Δευτέρα η τρόικα θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό ενώ η συνάντηση των πολιτικώνα αρχηγών μετατίθεται μετά ην επιστροφή του από την Φρανκφούρτη για συνάντηση με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι.
Η τρόικα θα αποχωρήσει από την Αθήνα την επόμενη Πέμπτη και θα οδεύσει στην Κύπρο για το Eurogroup που θα ενημερώσει τους υπουργούς της μαζί με τον κ. Γ. Στουρνάρα αλλά και παρουσία του Διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο.

Τα μέτρα των 11,5 δισ θα ανακοινωθούν στις 14 Σεπτεμβρίου. Τα μέτρα και γενικότερα το πακέτο του 2012  δεν κλειδώνει και σε πολιτικό επίπεδο  καθώς οι οικονομολόγοι της ΔΗΜΑΡ επιμένουν στην ρήτρα ισοδυνάμων (ακύρωση των πλέον επώδυνων παρεμβάσεων αν υπάρξουν άλλες πηγές εσόδων πχ από φοροδιαφυγή) και προωθούν εναλλακτικές περικοπές  δαπανών για προμήθειες στην υγεία, στην άμυνα, στους μισθούς της εκκλησίας κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου