Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Που θα βρουν τα λεφτά ;; Και όμως υπάρχουν ...!!!

Το ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι τα μόνιμα υποζύγια τις εφορίας είναι γνωστό. Το ότι αυτές οι δύο κατηγορίες καλύπτουν τις ανάγκες του κράτους και αυτό είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι το συμπέρασμα της επιτροπής των σοφών Αμερικάνων καθηγητών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, στα συρτάρια του ο κ. Σταϊκούρα.

Σύμφωνα λοιπόν με το συμπέρασμα της έκθεσης οι σοφοί καθηγητές αναφέρουν. Αν οι κυβέρνηση θελήσει, μπορεί να έχει άμεσα 26 δισ ευρώ στην τσέπη της άμεσα  και αν το πάει και αναδρομικά θα το φτάσει 50 δισ. Ναι σωστά διαβάσατε 26 δισ εύρω τουλάχιστον. 

Από που θα προέλθουν αυτά τα 26 δισ εύρω μα από τους επιτηδευματίες που φοροδιαφεύγουν. Λοιπόν σας μεταφέρουμε το σκεπτικό των σοφών το οποίο είναι απλό. Όπως είναι γνωστό οι   επιτηδευματίες δήλωνα κατά βάση  περίπου 10 με 12  χιλιάδες ευρώ, ως ετήσιο εισόδημα και απόφευγαν λόγω του αφορολόγητο του των 12 χιλ ευρώ να πληρώσουν ευρώ. 

Από την επεξεργασία που έκανα οι Αμερικάνοι βρήκαν, ότι η πλειοψηφία αυτών των επιτηδευματιών έχει πάρει δάνεια από τις τράπεζες κάθε μορφής. Λοιπόν αν το κράτος επεξεργαστεί τα στοιχεία αυτά σε σχέση με το κεφάλαιο του δανείου, τους τόκους και το δηλωθέν εισόδημα, θα κτυπήσει φλέβα χρυσού καρατίων.

Θα υπάρχουν περιπτώσεις που θα καλέσει αυτούς τους κυρίους και θα τους ζητήσει να δικαιολογήσουν,  πως κύριε δηλώνεις 12 χιλ ευρώ ετήσιο εισόδημα και με βάση το δάνειο σου, πληρώνεις τόκους που ανέρχονται τουλάχιστον δυο και τρεις φορές το εισόδημά σου, δηλαδή πληρώνεις τόκους που αν το εισόδημα σου δεν ανέρχεται τα 30 και 40χιλ δεν μπορείς να εξυπηρετήσεις το δάνειο σου. Για να πέρνα από το ταμείο !!! 

Και αν το κάνει σε βάθος 15 ετίας τότε δεν θα χρειαστεί να ψάχνει για ειδικά και μη μισθολόγια, τις  συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ. 

Το ερώτημα είναι υπάρχει θέληση;;;

1 σχόλιο:

  1. Σε ερώτηση αναγνώστη πως το γνωρίζουμε και άλλα που αναφέρει στο μήνυμα του αναφέρουμε σε σχέση με την διαρροή του συμπεράσματος , είναι αρχή μας να μην γράφουμε ποτέ τις πηγές αυτού του είδους. Το κείμενο είναι δικό μας 100% με εσωτερική δημοσιογραφική πηγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή