Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ζητά ο Ευ. Βενιζέλος . Ο Στουρνάρας έπρεπε να με είχε ενημερώση σήμερα το πρωϊ είπε στον Σαμαρά

 Με τον πρωθυπουργό επικοινώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος ζητώντας του ενημέρωση για τις επαφές Στουρνάρα στο Βερολίνο, ενώ δεν του έκρυψε την ενόχληση του ότι ο Στουρνάρας δεν τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Βερολίνου.


 Ο Ευ. Βενιζέλος έθεσε ακόμη το θέμα νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αίτημα για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών έχει διατυπώσει και η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, στην συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  «έγινε μακρά τεχνική συζήτηση εφ' όλης της ύλης» και παραλλήλως «εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις» για διάφορά θέματα που αφορούν στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Νέα συνάντηση μεταξύ Στουρνάρα και Σόιμπλε θα γίνει στο Eurogroup της Λευκωσίας στις 14 Σεπτεμβρίο , ενώ συμφώνησαν για νέα διμερή συνάντηση αφού ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το πακέτο μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ περίπου, καθώς και οι δράσεις της κυβέρνησης στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων.

Το  θέμα της επιμήκυνσης εφαρμογής του Μνημονίου κατά 2 έτη (έως το 2016)  δεν τέθηκε στο ραντεβού των δύο υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου