Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Ατττική οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ θα κάνουν ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ «DOOR 2 DOΟR» ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ

Αν κάποιο από τα επόμενα πρωινά χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού σας και στην εξώπορτα δείτε το δήμαρχο της περιοχής σας μην... τρομάξετε. Οι αιρετοί, σε πρώτη φάση τουλάχιστον της Αττικής, μία εβδομάδα πριν πάνε...πλατεία (Κλαυθμώνος) κατά το 48ωρο κλείσιμο των δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου,
πάνε...λαϊκές, σχολεία  αλλά και σε σπίτια δημοτών, προκειμένου -στο πλαίσιο και της σχετικής απόφασης του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ- να ενημερώσουν τους πολίτες για την οικονομική κατάσταση των δήμων και τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν οι κοινωνικοπρονοιακές δομές τους από τη μείωση των πόρων. Πρώτη το «χορό» σέρνει η... συνήθης ύποπτη: η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.
Επιστολή Σαράντη
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης θα στείλει επιστολή στους δημάρχους της Αττικής, στην ΚΕΔΕ και στις υπόλοιπες 12 ΠΕΔ ώστε να τους ενημερώσει για τις αποφάσεις της μεγαλύτερης ΠΕΔ της χώρας. ενημερώνοντάς τους για τις κινήσεις των δημάρχων της Αττικής.
Στην επιστολή του, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο Ν. Σαράντης θα υπογραμμίζει πως η ΠΕΔΑ «στηρίζει, υποστηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ, με διήμερη αναστολή λειτουργίας των δήμων» και θα παροτρύνει τους συναδέλφους του σε μια σειρά από ενέργειες, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών, όπως:
  • Να εκδοθεί ανακοίνωση για το κλείσιμο των δήμων, όπως και την προηγούμενη φορά, στην οποία θα καταγράφονται η κατάσταση των δήμων και τα ατιήματα των αιρετών και θα μοιραστεί στους κατοίκους. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ θα καλεί τους συναδέλφους τους να επιχειρήσουν η ανακοίνωση να συνυπογράφεται και από τους Συλλόγους και τα Σωματεία Εργαζομένων στο δήμο κατά τα πρότυπα του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη.
  • Να γίνει διανομή της ανακοίνωσης σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, λαϊκές αγορές, σχολεία και στα σπίτια των κατοίκων, όπως θα κάνει και ο ίδιος στο δήμο του, των Αγίων Αναργύρων-Καματερού,
  • να γίνουν ενημερώσεις και συνελεύσεις των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου