Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις της Υπουργού Υγείας κ. Σκοπούλη ζητά για το μουρουνέλαιο με ερώτηση ο Συμεών Κεδίκογλου


«Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στις 5 Σεπτεμβρίου με θέμα τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, η υφυπουργός Υγείας κ. Σκοπούλη ανέφερε σχετικά με τα φάρμακα που αποδίδουν το μεγαλύτερο κόστος στον ΕΟΠΥΥ ότι «τον Ιούλιο το μουρουνέλαιο κόστισε στον ΕΟΠΥΥ 2 εκατομμύρια ευρώ.
Ποιο; Το μουρουνέλαιο που το έπαιρνε όλος ο κόσμος μετά την Κατοχή. Το μουρουνέλαιο αν δεν πληρώνονταν το πιο δημοφιλές σκεύασμα με 25 ευρώ το κουτάκι και πληρώνονταν με το αντίστοιχο γενόσημο, το οποίο -ειλικρινά σας λέω- έχει την ίδια ποιότητα, θα πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ 100 ευρώ.»

Επειδή αν ισχύουν τα νούμερα-που μάλλον δεν βγαίνουν-πρόκειται για σκανδαλώδη διαφορά και δημιουργούνται εντυπώσεις που πλήττουν το κύρος της δημόσιας υγείας, ζητούνται διευκρινίσεις για το θέμα και ερωτάσθε:
  • Επιβεβαιώνετε τα ως άνω ποσά που παρουσίασε η Υφυπουργός Υγείας για το κόστος του μουρουνέλαιου στον ΕΟΠΥΥ μόνο για τον μήνα Ιούλιο; 
  •  Σε ποια τιμή ανά μονάδα θα αγόραζε ο ΕΟΠΥΥ το αντίστοιχο γενόσημο, ώστε να πληρώνει για την ίδια προμήθεια 100 ευρώ αντί 2 εκατομμύριων ευρώ;»
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου