Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Mε επιτυχία η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιστιαία


Στη κατάμεστη, από πολίτες του Δήμου Αιδηψού – Ιστιαίας , αίθουσα της καφετέριας ΑΙΓΛΗ  Ιστιαίας μίλησαν στις 10/6/2012 οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου και της Β΄ Αθηνών Παναγιώτης Κουρουμπλής .

Ο Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής : « Τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε στο στόχαστρο μίας χυδαίας επιχείρησης προπαγάνδας που έχει ενιαίο κέντρο και στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι τοποτηρητές της τρόικας, αυτοί οι ακούραστοι καταστροφολόγοι και εκβιαστές στήνουν την επιχείρηση «συκοφαντήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, τρομοκρατήστε τον λαό».
 Επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις τους συντεταγμένες, να βάλουν για πολλοστή φορά το τρομοκρατικό δίλημμα στον λαό:«Μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ»   «Ευρώ ή δραχμή». Τους απαντάμε ακόμα και σ΄ αυτό τους το πλαστό δίλημμα, μέσα στο δικό τους γήπεδο: Η επιστροφή στην δραχμή και μάλιστα αφού θα έχει γονατίσει και εξαθλιωθεί εντελώς ο λαός μας, είναι δικό τους σχέδιο.
Ας το καταλάβουν όμως: Το μνημόνιο είναι νεκρό γράμμα. Ότι και να κάνουν δε πρόκειται να το αναστήσουν .Θα προχωρήσουμε με την ίδια ακριβώς δύναμη και ελπίδα που δώσαμε  πριν τις εκλογές της 6 Μαΐου . Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την εξουσία με καθαρούς όρους.  Ανασυγκροτεί τον προοδευτικό χώρο και επιδιώκει να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης μέσα από ενωτικά προοδευτικά σχήματα, που θα στηρίζονται σε προοδευτικούς συσχετισμούς στη Βουλή και το λαό .
Ο Παναγιώτης  Κουρουμπλής τόνισε μεταξύ άλλων  τα εξής : «Υπάρχουν ορισμένα αδήριτα ερωτήματα στα οποία οφείλουν να απαντήσουν οι εκφραστές του καταρρέοντος δικομματισμού. Πρέπει να μας δώσουν μία απάντηση ως προς το το τι καινούργιο κομίζει ο κ. Σαμαράς. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009 ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης Καραμανλή η οποία φέρει την ευθύνη για την εκτροπή του ελλείμματος και το πάρτι αρπαγής δημόσιου χρήματος (π.χ. φάρμακα και αναλώσιμα).
Τα ίδια πρόσωπα σήμερα υπόσχονται ότι θα φέρουν κάτι το καινούργιο στην πολιτική ζωή και ότι θα διαπραγματευτούν το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Όσοι γνωρίζουν πολιτική ιστορία ξέρουν ή οφείλουν να ξέρουν ότι οι κυβερνήσεις που έβαλαν τις χώρες στο ΔΝΤ δεν είχαν ποτέ το πολιτικό κουράγιο να διαπραγματευτούν. Εφόσον δεν διαπραγματεύτηκαν στα πλαίσια της προηγούμενης διακυβέρνησης, με 200 και πλέον βουλευτές, γιατί πρέπει να πιστέψει ο ελληνικός λαός ότι θα διαπραγματευτούν τώρα;
Η Αριστερά έρχεται στην εξουσία με ένα συγκριτικό πλεονέκτημα συγκρινόμενη με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Το ηθικό πλεονέκτημα της αξιοπιστίας ως προς τις δεσμεύσεις της προς το λαό και προς την Ευρώπη .     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου