Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η αριστερά μπροστά στη διακυβέρνηση της χώρας


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
 Βασικός στόχος για το ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές είναι ο σχηματισμός Κυβέρνησης που θα στηρίζεται σε αριστερή πλειοψηφία τόσο στη Βουλή όσο και στο λαό , ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει ουσιαστικά την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση του πολιτικού συστήματος .
Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν οι ανατροπές που προτείνει μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και αποτελεσματικά από μια τέτοια Κυβέρνηση.
Ασφαλώς και γνωρίζουμε τις δυσκολίες που θα υπάρξουν στην επιδίωξή μας για ακύρωση του μνημονίου και των συμβάσεών του , όπως γνωρίζουμε ότι και οι διαδικασίες ανατροπών στο πολιτικό σκηνικό απαιτούν συγκρούσεις , χρόνο και σεβασμό στη λειτουργία του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματός .
Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε, όχι μόνο γιατί έχουμε καταθέσει ένα πρόγραμμα , που απαντά τόσο στο βασικό μας στόχο των πρώτων ημερών όσο και στο στρατηγικό μας σχεδιασμό αλλά και γιατί έχουμε πορευθεί με συνέπεια.
Ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά ότι η αμφισβήτηση του μνημονίου έχει προκύψει από τη στάση των δυνάμεων της αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τη διγλωσσία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που ενώ χθες αλυσσόδεναν τον τόπο με το μνημόνιο και το ονόμαζαν “επιβίωση”, σήμερα που βλέπουν ότι η επιβίωση της χώρας είναι αδύνατη μέσα από αυτό, αλλά και η δική τους καταδίκη με την ψήφο του ελληνικού λαού είναι σίγουρη, ανακαλύπτουν την “αναγκαία τροποποίησή” του.
Στις βασικές προτεραιότητες της δικής μας κυβέρνησης θα είναι η ανακούφιση των θυμάτων της κρίσης και η σταθεροποίηση- ανάκαμψη της οικονομικής λειτουργίας της χώρας μας . Κι αυτά θα επιτευχθούν από πόρους που θα προκύψουν τόσο από τη φορολόγηση του πλούτου και των υψηλών εισοδημάτων όσο και από την αύξηση των δημοσίων εσόδων .
Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός στοχεύει στην εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων που βασικός του γνώμονας θα είναι η ουσιαστική επανένταξη της χώρας μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι . Και γι αυτό θα γίνουν δύο βασικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους , πρώτον μια ολοκληρωτική αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και δεύτερον μια ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος .
Για να αντιμετωπιστεί η κρίση του πολιτικού συστήματος πρέπει να αλλάξουν πολλά, με βασικότερο την πελατειακή του λειτουργία , που αποτελεί το υπόβαθρο στο οποίο εδράζεται η διαπλοκή και η διαφθορά . Η υλοποίηση της δέσμευσης αυτής από την αριστερά αποτελεί βασικό στοιχείο της οντότητάς  της .
Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα επιβραβεύσει στις ερχόμενες εκλογές τις θέσεις μας και τη πορεία μας. Η αριστερά έχει το στελεχικό δυναμικό για να τις υπηρετήσει αποτελεσματικά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου