Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Συνάδελφοι
Η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του πολυεθνικού ομίλου LAFARGE, μια βδομάδα μετά το πλιάτσικο που έκανε στους μισθούς των εργαζομένων του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας συνεχίζει να προκαλεί με νέα επιχείρηση εκβιασμού.


Στελέχη της επιχείρησης, με μόνη αποστολή και γνώση να παζαρεύουν κίνητρα για «οικειοθελείς αποχωρήσεις», καλούν εργαζόμενους και τους προτρέπουν να τα πάρουν  τώρα και να φύγουν, προειδοποιώντας τους «φιλικά» ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες περικοπές μισθών με αποτέλεσμα να  μειωθούν ή να καταργηθούν τα πακέτα.

Η αθλιότητα του εκβιασμού και της τρομοκράτησης, συγκαλυμμένη με δήθεν φιλικό ενδιαφέρον, μιας εταιρείας που πριν λίγες μέρες δεν δίστασε να κλέψει στην κυριολεξία τους ίδιους εργαζόμενους.

Όλα όσα εκδικητικά και παράνομα επέβαλε είναι αποτέλεσμα της άρνησης μας να αποδεχτούμε, αφενός τους ισχυρισμούς της ότι η κρίση στην αγορά τσιμέντου έχει χτυπήσει αποκλειστικά και μόνο το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας και αφετέρου, την επικαλούμενη οικονομική κρίση του ομίλου να την πληρώσουν αποκλειστικά και μόνο οι εργαζόμενοι της Χαλκίδας.

Να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι η πολυεθνική δεν έκανε καμιά μισθολογική μείωση σε κανένα εργοστάσιο, κέντρο διανομής και κεντρικά γραφεία του ομίλου.

Επικαλούμενη την νομιμότητα του δικού της μνημονίου προχώρησε ακόμη και σε μη εφαρμογή της ισχύουσας ΣΣΕ Τσιμεντοβιομηχανίας, μόνο και μόνο για να μας «τιμωρήσει» επειδή αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε με την υπογραφή μας, την εδώ και μια δεκαετία επιδίωξή της που δεν είναι άλλη από την κατάργηση των Συλλογικών μας καταχτήσεων.

Θεωρούμε μεγάλη μας τιμή ότι διάλεξε το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας για να επιδείξει τον αλαζονικό της τσαμπουκά.

Πολύ σύντομα ο αλαζονικός τσαμπουκάς της πολυεθνικής θα σπάσει για άλλη μια φορά τα μούτρα του.

Οι αγώνες των εργαζομένων και η ψήφος του Ελληνικού Λαού της 6ης Μαΐου έχουν ήδη απονομιμοποιήσει τα μνημόνια τους.

Με την ψήφο μας στις 17 Ιουνίου και τους αγώνες που θ’ ακολουθήσουν θα τα καταργήσουμε και στην πράξη και μαζί μ’ αυτά κι όλους όσους τα δημιούργησαν τα στήριξαν και τα στηρίζουν ακόμη.
 
Εκείνο που έχει σημασία σ’ αυτή την περίοδο είναι να απορρίψουμε εκβιασμούς και διλλήματα και να σκεφτούμε λογικά και ψύχραιμα για το ποιοι φταίνε για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για την ανεργία και την υποαπασχόληση, για τους φόρους και τα χαράτσια, για την υποβάθμιση στην υγεία, για την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, για την αβεβαιότητα του δικού αύριο μα πιο πολύ των παιδιών μας, κι ας πράξουμε κατά συνείδηση ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  17 ΙΟΥΝΙΟΥ.
 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         

Κούκουρας Ηλίας                                                               Τραγουλιάς Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου