Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Σημειώσεις από το ημερολόγιο μου..... Η τάξη


Η ιστορία έχει δείξει ότι κάθε στιγμή το «απρόβλεπτο» των εξελίξεων μετατρέπεται σε ιστορική τάση με τρόπους και παραλλαγές που ξεπερνούν την όποια «έγκυρη» πρόβλεψη.  Ένα όμως είναι δεδομένο. Ότι η συγκυρία του Μνημονίου και οι πολιτικές ανατροπές των τελευταίων δυόμιση  χρόνων έχουν υλοποιήσει το όνειρο του κάθε έγκυρου διαχειριστή: την υπέρβαση των «διαχωριστικών γραμμών» που χωρίζουν την «Αριστερά» από τη Δεξιά του αστικού μπλοκ.

Αλήθεια, ποιος μπορεί να ξεπεράσει το σημερινό ΠΑΣΟΚ σε ακροδεξιό οίστρο κοινωνικής απαξίωσης των αδυνάτων; Και ποιος θα φανταζόταν ότι η πολιτική Δεξιά και Ακροδεξιά θα ήταν παράγων μετριοπάθειας στο σημερινό αλλοπρόσαλλο πολιτικό σκηνικό που κατεδαφίζει ό,τι οικοδομήθηκε ως δίχτυ κοινωνικής προστασίας από τον Μεσοπόλεμο και μετά;

Ποιος δεν θυμάται  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως «κόμμα της τάξης» μέχρι της εκλογές της 6ης Μαΐου να προσπαθούν να «πείσουν» το «λαό» για την αναγκαιότητα και σκοπιμότητα της κυβερνητικής πολιτικής λιτότητας και περιστολής των εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάκαμψης σε «υγιείς βάσεις». 

Και ξαφνικά ο Ε. Βενιζέλος να μας λέει ότι ελληνικά κέντρα ήταν αυτά που επέβαλα αυτά τα μέτρα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου