Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


«Η Περίθαλψη και η Υγεία των Ελλήνων είναι υψίστη προτεραιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να παρέμβει δημιουργικά στην αποσόβηση των οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε με έμφαση απευθυνόμενος προς τους φαρμακοποιούς, «ότι είναι βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας ο συμψηφισμός των οφειλών με το Δημόσιο».
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σαμαρά έχει ως εξής:
«Σήμερα, το σύστημα είναι υπό κατάρρευση, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και πολλαπλών προβλημάτων, που δημιούργησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και της ακυβερνησίας που προέκυψε με συγκεκριμένες ευθύνες πολιτικών δυνάμεων.
Εμείς θα στηρίξουμε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα ταμεία και τα νοσοκομεία, με τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των δαπανών. Αρνούμαστε τη δημαγωγία τύπου ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι τις ανάγκες των πολιτών και της δημόσιας υγείας. Το κράτος σε συνάρτηση και με τα χρηματικά διαθέσιμα της δανειακής σύμβασης, οφείλει να εξοφλήσει τα παλαιά χρέη προς τους φαρμακοποιούς και όλους τους παρόχους υγείας.
Επίσης, τονίζω, ότι είναι βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας ο συμψηφισμός των οφειλών με το Δημόσιο.Αυτά τα μέτρα είναι προτεραιότητά μας, γιατί με τη Δημόσια Υγεία δεν παίζουμε. Ούτε με την αγωνία και τον πόνο όσων την έχουν ανάγκη. Ζήτησα από τους φαρμακοποιούς να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση».



Γραφείο Τύπου
ΝΟ.Δ.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου