Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Mέσω τουριστικής Περιόδου τον Αύγουστο η Ανεργία στο 18%

Ένα άλλο μύθο σπάει η ανεργία που καταγράφηκε τον Αύγουστο εν μέσω τουριστική περιόδου. Η ανεργία έπιασε 18% αποδεικνύοντας για μια άλλη φορά, ότι τα ελαστικά ωράριο και η ελαστική-απουσία πολιτικής έχει άλλα αποτελέσματα.
Όλοι γνωρίζουν, το κόλπο με τους «μαθητευόμενους» εργαζόμενους στα μεγάλα συγκροτήματα της Χαλκιδικής, των Δωδεκανήσων, της Κέρκυρας και της Κρήτης με εργαζόμενους των 300€ από χώρες όπως η Τσεχία, η Λιθουανία και άλλες πρώην Ανατολικές χώρες. Η πολιτική κλείνω το μάτι και εφαρμόζω ελαστικά ωράριο έδωσαν τα πρώτα αποτελέσματα... Εμεις δεν περιμένουμε να απαντήσουν οι Σύνδεσμοι της εργοδοσίας, ούτε από την κυβέρνηση ή την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Περιμένουμε απάντηση από ότι οργανωμένο και προοδευτικό έχει μείνει και ακούει στο όνομα ΠΑΣΟΚ.

Απλά χρειάζεται να ακουστεί και να απαιτηθεί μια νέα πολιτική και όχι πολιτικές αποσάθρωσης της κοινωνίας 
Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η αγορά εργασίας, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Στατιστική Αρχής, οι άνεργοι στην Ελλάδα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους 900.000.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα χρόνο πριν, οι άνεργοι δεν ξεπερνούσαν τους 610.000, δηλαδή μέσα σε ένα έτος βγήκαν στην ανεργία σχεδόν 300.000 άτομα, δηλαδή αύξηση κατά 48,1%. Το σύνολο των απασχολουμένων τον Αύγουστο εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.034.537 άτομα, ενώ ο ανενεργός οικονομικά πληθυσμός αυξήθηκε εκ νέου στα 4.403.503 άτομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου