Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ας πάψουν οι βουλευτές άλλων κομμάτων να κρύβονται πίσω απο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Αυτό επισημαίνει ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, σε δήλωσή του για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, και τονίζει την ανάγκη να δουλέψουν όλοι απο κοινού σε αυτές τις ιστορικές για τη χώρα, στιγμές.
Έστω την ύστατη ώρα, οι ηγεσίες των δύο κομμάτων κατέληξαν σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Είναι τέτοιο το μέγεθος του προβλήματος που δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε άγονους ανταγωνισμούς.
Πρόκειται αναμφίβολα για ιστορικές στιγμές, όχι συνηθισμένες για τα ελληνικά πολιτικά ήθη. Η απαραίτητη συναίνεση, αν και θετική, δεν λύνει από μόνη της τα προβλήματα. Θα πρέπει να μην έχει τυπικό χαρακτήρα, αλλά όσοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση να προβούν σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την έκτη δόση και τη διασφάλιση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου.
Δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια για τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να κρύβονται πίσω από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφιζαν μέτρα δύσκολα αλλά αναγκαία για τις απαραίτητες ανάσες της χώρας έχοντας την πολυτέλεια για ανέξοδη κριτική και λαϊκισμό.
 Είναι θετικό που η ΝΔ αποτιμά και αυτή ως θετική μια συμφωνία που μας ελαφρώνει κατά 100 δις, ενώ μόνο από τη μείωση των τόκων εξοικονομούμε περίπου πέντε δις κατά έτος. Τώρα που οι αντιμνημονιακές κορώνες και τα περί παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας καταλάγιασαν, είναι καιρός να δουλέψουμε από κοινού χωρίς δεύτερες σκέψεις για μικροκομματικά συμφέροντα εξασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή μας προοπτική και την ηρεμία στη χώρα.
Η σωτηρία της χώρας μας προσπερνά όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου