Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν μεταρρυθμίσεις για να μείνουν

Μετά την συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης ο Γερμανός υπΟικ. Φίλιπ Ρέσλερ προειδοποιεί ότι οι Έλληνες πρέπει να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να παραμείνουν στην ευρωζώνη. 

 O αντικαγκελάριος και υπoικ της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ έρχεται να προειδοποιήσει την Ελλάδα με έξοδο από την ευρωζώνη. «Οι Έλληνες έχουν την επιλογή ή θα κάνουν μεταρρυθμίσεις εντός της ευρωζώνης ή δεν θα κάνουν μεταρρυθμίσεις και θα φύγουν. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει», τόνισε μιλώντας στην λαϊκή εφημερίδα Bild. Ο κ. Ρέσλερ διευκρίνισε ότι στόχος είναι να παραμείνουν όλες οι χώρες στην ευρωζώνη και να βοηθηθεί η Ελλάδα, αλλά δεν επιτρέπεται να προκύψουν καθυστερήσεις στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.
Παράλληλα προειδοποίησε ότι τουλάχιστον «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι η υπομονή έχει τα όριά της» και καθησύχασε τους Γερμανούς φορολογούμενους ότι «δεν κινδυνεύουν οι οικονομίες τους και οι φόβοι τους είναι αβάσιμοι.»
Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε επίσης ότι ενδέχεται να γίνει και στη Γερμανία δημοψήφισμα για σημαντικά θέματα που αφορούν στην ΕΕ όπως π.χ. για την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της ΕΕ, όχι όμως για δημοσιονομικά και οικονομικά θέματα, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της «πολιτικής εκμετάλλευσης και του λαϊκισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου