Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Εκτός κυβέρνησης ο τολμηρός Ηλίας

Και αν το βιογραφικό των περισσότερων υπουργών της νέας κυβέρνησης μπορεί να σταλεί σε όποιον ενδιαφέρεται μέχρι και με sms, για το βιογραφικό του Ηλίου Μόσιαλου απαιτείται...δερματόδετος τόμος. Ίσως τελικά αυτό να προκάλεσε και την αντιμετώπιση της οποίας έτυχε τους τα δυο αυτά χρόνια.
Αν και ήταν ο άνθρωπος που του ζήτησε να επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου ουδέποτε ανέλαβε την ευθύνη στήριξης του σε έναν πιο παραγωγικό υπουργείο όπως αυτό της Υγείας που θα του ταίριαζε καλύτερα, ίσως γιατί γνώριζε ότι η τεχνοκρατική δράση του θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων από τα διάφορα κατεστημένα.   (Διαβάστε το δικό μας σχόλιο...)
Σήμερα, παραδίδει το χαρτοφυλάκιο του Υπ.Επικρατείας και...

...κυβερνητικού εκπροσώπου μετά από μια σύντομη θητεία κατά τη διάρκεια της οποίας πρόλαβε να αναγκάσει εχθρούς και "φίλους" να του κηρύξουν ιερό πόλεμο.

Στη νέα κυβέρνηση πράγματι δεν χωρούσε. Δεν θα μπορούσε να προσφέρει αναζητώντας λύσεις που θα ικανοποιούσαν τρια διαφορετικά κόμματα, αν και στοιχηματίζω ότι άνθρωποι όπως ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Τάσος Γιαννίτσης θα αποδέχονταν με χαρά την προσφορά του καθώς εκπέμπουν όλοι τους στο ίδιο μήκος κύματος.

Δεν ξέρω αν ο κ.Μόσιαλος διαθέτει ακόμα κουράγιο ενασχόλησης με ένα τόσο ανεπαρκές πολιτικό σύστημα. Στο Λονδίνο τον περιμένει μια ακαδημαϊκή θέση υψηλότερων απόλαβων και συνθήκες εργασίας φοβερά πιο ευνοϊκές από τη δική μας ζούγκλα.

Οφείλει να αποτελέσει στόχο (κι ελάχιστο πήχη) για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας η μετατροπή του σε ένα πολιτικό χώρο που θα είναι ελκυστικός κι όχι απωθητικός για ανθρώπους τέτοιου βεληνεκούς.

Πηγή: parapolitiki.com/

Σχόλιο eviapost: 
Τώρα εμείς γιατί παίρνουμε όρκο ότι την ανάρτηση την έγραψε ο Η. Μόσιαλος; Αν θέταμε υπόψη σας συνέντευξη στον Flash δεν θα περνάτε και εσείς όρκο;
Το ανεπαρκές πολιτικό σύστημα ήταν που  υπηρέτησες Ηλία; Πότε το  κατάλαβες, όταν την έκανες από  τον ΓΑΠ προς την τριάδα των τροϊκανών;
Ξέρεις, αν οι πολιτικές διαπιστώσεις έχουν μέσα τους προσωπική πικρία, τότε ούτε αξία έχουν ούτε συμβάλλουν στην αλλαγή του συστήματος.
 Πάντως εμάς μας αρέσει η συζήτηση που άνοιξε. Αν ο κηπουρός  που ξέρει να λύνει δευτεροβάθμια εξίσωση κληρονομεί  και υπουργείο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου