Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Όπως αναμενόταν…


Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε, χωρίς εκπλήξεις. Όπως αναμενόταν…
Η Λούκα Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο 37. Ευτυχώς όπως αναμενόταν…
Στη συνέχεια διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναμενόταν…
Παρά τις πιέσεις που της ασκήθηκαν, και τις διορθώσεις που έκαναν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Κουτρουμάνης , η Λούκα Κατσέλη δεν έπαιξε με την προσωπική και πολιτική αξιοπρέπειά της. Είπε το «όχι» που δεν είπαν άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Και αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά.

Μπορεί εκάστοτε αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος,  να διαγράψει ένα στέλεχός του. Δεν μπορεί ωστόσο να διαγράψει την αξιοπρέπεια του στελέχους αυτού.

Και έτσι η Λούκα Κατσέλη μας έθεσε ένα ερώτημα το οποίο μπορεί και να είναι θέμα στις εισαγωγικές εξετάσεις του Ιουνίου: «Μιλάμε για τιμή και αξιοπρέπεια. Είναι θέσεις που προσωπικά κατακτάμε ή εξαρτώνται και από εξωτερικούς παράγοντες; Πως επηρεάζονται από θολές συνειδήσεις και την εξουσία;»
Και έτσι η Λούκα Κατσέλη μας έδειξε πως από μια ανέντιμη, ανελεύθερη, λεηλατημένη ύπαρξη λαού, θα τρυγήσουμε μόνο αθλιότητα.  Μας έδειξε  πως δεν μπορεί να υπάρχει περηφάνια και πλούτος στη παθητική ζωή.  Γιατί με «αυτή την ζωή» μόνο «φτώχια» και αναξιοπρέπεια θα εισπράξουμε.  

3 σχόλια:

  1. Χρειαζόμαστε τέτοια φωτεινά παραδείγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΛΟΥΚΑ! ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ Ο ΓΑΠ. ΚΑΤ ΕΠΙΤΑΓΗΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ! ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ. ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ, ΓΝΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ! ΠΟΝΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ! Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή