Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Προειδοποιητικό χτύπημα από Κατσέλη

Καταψήφισε το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια της ψηφοροίας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
«Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση και έτσι η δική μου στάση μου είναι δεδομένη. Αν κάνουμε αυτή την αλλαγή με τις κλαδικές θα δώσουμε το σήμα στην αγορά να πέσουν οι μισθοί κατά 20% με αποτελέσματα ύφεση και μη εκτέλεση των στόχων του προϋπολογισμού», τόνισε χαρακτηριστικά,
αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό, σε περίπτωση που υπάρξουν αλλαγές, το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει το άρθρο στην Ολομέλεια, κατά την, όπως χαρακτηρίζεται,  πιο κρίσιμη ψηφοφορία της Μεταπολίτευσης (μέχρι την επόμενη)... Άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει διαμηνύσει πως η έγκριση του άρθρου 37 είναι προϋπόθεση για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου.
Ερωτηματικό παραμένει πάντως η στάση του πρωθυπουργού στην (πιθανότερη) περίπτωση που το άρθρο παραμείνει ως έχει και η πρώην υπουργός Εργασίας επιμείνει στη θέση της και το καταψηφίσει. Τι θα κάνει σε αυτήν την περίπτωση ο Γ.Παπανδρέου; Θα την διαγράψει από την Κοινουβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μένοντας με 153 βουλευτές, αριθμό με τον οποίο ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, ή -αν δεν υπάρξουν βέβαια και άλλες διαρροές-θα κάνει τα "στραβά μάτια", εν όψει της καθοριστικής, για την επόμενη μέρα της χώρας, Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου