Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Πόκερ για σκληρά νεύρα την περίμενε και απάντησε αμέσως ο Μπένι!!!

Περίοδος χάριτος για τα χρέη όσων μπαίνουν σε εφεδρεία
Περίοδος χάριτος για τα χρέη όσων μπαίνουν σε εφεδρεία
Κίνηση καλής θέλησης Βενιζέλου στην κυρία Κατσέλη
Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και τις Τράπεζες για την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών εργαζομένων που τίθενται σε εργασιακή εφεδρεία, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή. 
Για το θέμα είχαν κάνει παρέμβαση 40 βουλευτές του ΠαΣοΚ μετά από πρωτοβουλία της κυρίας Λούκας Κατσέλη, που ζήτησαν να υπάρξουν διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες.

Ο κ.
Ευ. Βενιζέλος είπε σχετικά ότι υπήρξε ήδη επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Β. Ράπανο, ώστε να υπάρξει μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και τραπεζών για το θέμα, με την προϋπόθεση ότι θα λαμβάνεται υπ’ όψιν το συνολικό εισόδημα και η περιουσιακή κατάσταση της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων.
Η θετική ανταπόκριση του υπουργού Οικονομικών ερμηνεύτηκε ως μια κίνηση καλής θέλησης έναντι της κυρίας Κατσέλη, η οποία εμμένει στην αρνητική στάση της έναντι του άρθρου 37 για τις συλλογικές συμβάσεις, αν και έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να το υπερψηφίσει εφόσον γίνουν κάποιες αλλαγές. 
Ωστόσο, παράγοντες της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, οι οποίοι μετέφεραν στον κ. Βενιζέλο τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των βουλευτών του κόμματος ως προς τους κινδύνους που διανοίγονται μέσω του άρθρου 37 για την κατάργηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, έλεγαν ότι δεν φαίνεται να υπάρχει το παραμικρό περιθώριο αλλαγών.  
Η επίμαχη ρύθμιση που πρότειναν οι «40» αφορά όσους εργαζομένους στο δημόσιο τίθενται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας, καθώς και όσους υφίστανται μειώσεις των αποδοχών τους τουλάχιστον κατά 20% λόγω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου. Και προτείνεται να τους δοθεί περίοδος χάριτος ενός έτους χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, να υπάρξει αναστολή κατά τη διάρκεια της εφεδρείας της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου, καθώς και παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου για τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου