Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Στον Κ. Παπούλια ο Αντ. Σαμαράς μετά το "ναυάγιο"

Τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα υποδεχθεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ανήμερα της συνεδρίασης του Eurogroup και στον απόηχο των άκαρπων επαφών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. 
Η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη, λίγο πριν τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Αντ.Σαμαρά. Είναι χαρακτηριστικό πως υπήρξαν σκέψεις ο κ. Σαμαράς να μην ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Γ.Παπανδρέου για διάλογο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τελικά, αλλά ήταν ολιγόλεπτη και δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης.
Την επομένη, οι δύο άνδρες συνομίλησαν τηλεφωνικώς. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκονται μαζί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή, ωστόσο ο κ. Σαμαράς απάντησε αρνητικά σε σκληρό ύφος.

Οι πληροφορίες από την πλευρά της ΝΔ αναφέρουν πως ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε να πάει μαζί με τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, λέγοντας: «Θα πάω, αλλά θα πάω μόνος μου και θα κάνω το καθήκον μου όπως το κάνω τόσο καιρό».
Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρατά όλα τα χαρτιά των διαπραγματεύσεων κλειστά και πως δεν τον έχει καν ενημερώσει για τις επιστολές που εστάλησαν στον ΔΝΤ.

«Με ποια εθνική γραμμή να πάμε στις Βρυξέλλες; Δεν υπάρχει εθνική γραμμή. Δεν μου την έδωσες χθες. Δεν υπάρχει καν κοινή γραμμή στην κυβέρνηση» φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς στον πρωθυπουργό και συνέχισε: «Κι εσύ πως δέχεσαι να πας στις Βρυξέλλες με κάποιον που πριν από λίγο αποκαλούσες "συκοφάντη";» φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι υπεκφεύγει και δεν θέλει να συμπαραταχθεί στην εθνική γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου