Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΑΦΗΣΑΝ ΜΩΡΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Και λεγόμαστε άνθρωποι;

Απίστευτη οργή έχουν προκαλέσει στην σινική (και όχι μόνο) κοινή γνώμη , βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα που λήφθηκαν από κάμερες ασφαλείας και δείχνουν ένα δίχρονο κοριτσάκι να κείτεται τραυματισμένο στη μέση του δρόμου και ουδείς να σπεύδει να το βοηθήσει. 
Το περιστατικό συνέβη στις 13 Οκτωβρίου στην πόλη Foshan, στην επαρχία Guandong, όταν ένα κοριτσάκι χτυπήθηκε από φορτηγό ο οδηγός του οποίου το εγκατέλειψε αιμόφυρτο στη μέση ενός στενού δρόμου Περισσότεροι από 19 άνθρωποι πέρασαν από το σημείο που ήταν χτυπημένο το παιδί αλλά κανένας δεν το βοήθησε, μέχρι που το κοριτσάκι χτυπήθηκε και δεύτερη φορά από άλλο φορτηγό.
Μια ρακοσυλλέκτης τραβάει τελικά το κοριτσάκι στην άκρη του δρόμου, όμως οι διάφοροι καταστηματάρχες στην περιοχή αγνοούν εκκλήσεις της για βοήθεια. Η γυναίκα κατάφερε στη συνέχεια μόνη της να ειδοποιήσει τη μητέρα του μικρού κοριτσιού, σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο.
 
Και οι δυο οδηγοί που χτύπησαν το κοριτσάκι συνελήφθησαν. Το περιστατικό αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις οργής, θεωρείται επίσης ενδεικτικό μιας παρέκκλισης της κινεζικής κοινωνίας: πολλοί είναι πεπεισμένοι πως η ταχεία οικονομική ανάπτυξη της χώρας και η γενική αύξηση του πλούτου μεταξύ του πληθυσμού συνοδεύονται από άνοδο του εγωισμού και απώλεια των συλλογικών αξιών της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης.
 
"Αυτή η κοινωνία είναι σοβαρά άρρωστη. Ούτε οι σκύλοι και οι γάτες δεν θα έπρεπε να έχουν τόσο απάνθρωπη μεταχείριση", έγραψε κάποιος στο κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, τον ιστότοπο Sina Weibo.
 
Ο θάνατος του παιδιού παραμένει σήμερα ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στους κινεζικούς ιστότοπους.
 
"Αντίο μικρή Γιουέ Γιουέ. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στον παράδεισο", έγραψε ένας χρήστης του Ίντερνετ. "Αντίο, σου εύχομαι να μην ξαναγεννηθείς στην Κίνα σε μια άλλη ζωή", έγραψε ένας άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου