Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σαμαράς: Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση στην ΕΕ

Η ΝΔ αγωνίζεται για μια πολιτική απέναντι στην ύφεση και την ανεργία, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη» τόνισε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου συναντήθηκε με τον κ. Κάρολο Παπούλια. 
«Οι στιγμές είναι κρίσιμες για ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το οποίο για να είναι στέρεο πρέπει να βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης» υπογράμμισε.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη μιας «ισχυρής πολιτικής βούλησης από όλους τους λαούς της Ευρώπης για να πάμε μπροστά». «Αλλιώς ή θα είμαστε με βήματα προς τα πίσω ή σημειωτόν» σημείωσε κατά τη συνάντησή του.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τον Κάρολο Παπούλια ενόψει της συμμετοχής του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Από την Ευρώπη υπάρχει μεγάλη δυστοκία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί πολύ νωρίτερα. Αυτή η δυστοκία δημιουργεί αβεβαιότητα, η οποία δημιουργεί αναταράξεις και σύγχυση στις αγορές. Το πρόβλημα των αγορών δημιουργεί αδυναμία στις χώρες να ανακάμψουν γρήγορα. Οι αδυναμίες αυτές οδηγούν σε προβλήματα κοινωνικής συνοχής» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου